Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Αντωνίου: «Αν ο κ. Αυγενάκης μιλούσε μαζί μας, δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας σχολίασε την απόφαση για διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αστέριος Αντωνίου.


Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας σχολίασε την απόφαση για διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων λόγω της διαδικασίας του μητρώου του Λευτέρη Αυγενάκη.


Μεταξύ άλλων ο Αστέριος Αντωνίου δήλωσε:


Για τις εξελίξεις στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: «Η ευθύνη δε θα είναι του ποδοσφαίρου γιατί το ποδόσφαιρο μέσα από μια συζήτηση θα μπορούσε να κάνει υποχωρήσεις. Ξέρουμε ότι ταλαιπωρούνται τα σωματεία. Πολλές ενώσεις δεν μπόρεσαν να μπουν στο μητρώο. Ενώσεις μπορεί να αφήνουν μεμονωμένα σωματεία εκτός χωρίς λόγο. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι έστω ένα σωματείο θα μείνει εκτός. Όταν μιλάμε για το ποδόσφαιρο, μιλάμε για οργανωμένο χώρο από Ενώσεις και την Ομοσπονδία. Αυτή τη στιγμή αν μπει κάποιος μπορεί να δει τα αποτελέσματα και πόσες ομάδες παίζουν στις κατηγορίες και τα παιδικά πρωταθλήματα. Έχει να κάνει με σωματεία αναγνωρισμένα από τα πρωτοδικεία και με ειδική αθλητική αναγνώριση που δεν την αρνηθήκαμε και πρέπει να την έχουν».


Για την απόφαση για τη διακοπή : «Ο κ. Μπαλτάκος είπε ότι όταν ο κ πρωθυπουργός κάνει αγώνα κατά της γραφειοκρατίας δεν μπορούμε να μένουμε σε παλιές καταστάσεις. Τα σωματεία ζητάνε να παίξουν ποδόσφαιρο. Τα κριτήρια από την UEFA είναι αυστηρά. Δεν υπάρχουν σωματεία-σφραγίδες. Μπορεί να δημιουργηθούν αν επιμένει ο υπουργός στο μητρώο. Σήμερα έχουμε να κάνουμε με παράγοντες που βάζουν από στο υστέρημά τους για να παίζουν παιδιά ποδόσφαιρο. Σας λέω ότι έχουν ξοδευτεί τα σωματεία για να μπουν στο μητρώο. Τα χρήματα που έδωσε ο υπουργός ήταν μετρά από 12 χρόνια που είχαν να πάρουν χρήματα τα σωματεία. Τα χρήματα της φορολογίας του στοιχήματος ήταν για να χρηματοδοτηθούν όλα τα σωματεία της χώρας, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά».


Για τον νόμο Αυγενάκη: «Ο νόμος είναι αντισυνταγματικός σε πολλά σημεία. Τέσσερα σωματεία έκαναν προσφυγή στο ΣΤΕ. Όσον αφορά το μητρώο θα καταπέσει γιατί είναι αντισυνταγματικό σε πολλά σημεία. Σε μια σύσκεψη με Ζαγοράκη, FIFA και UEFA είπα στον κ. Αυγενάκη ότι βάζετε όρια ηλικίας, ότι δεν μπορεί να μετέχει κανείς αν έχει υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας του. Του είπα επί λέξη “Εσείς έχετε εκλεγεί τρεις φορές και δε θα μπορούσατε να εκλεγείτε”. Στο κοινοβούλιο υπάρχουν βουλευτές 80 χρονών».


Για την επαγγελματική διαιτησία και την πιθανή διαγραφή διαιτητών: «Το είπε ο κ. Μπαλτάκος. Πιστεύω ότι προσπαθούσα να παίξω ρολό για να υπάρξει σύμπνοια με το υπουργείο. Αν ο κ. Αυγενάκης μιλούσε με την ομοσπονδία, δε θα είχαμε αυτά προβλήματα».


Για τα περί παχυλών μισθών στην ομοσπονδία: «Όσα λένε για μισθούς 15.000 ευρώ είναι συκοφαντίες. Οι μισθοί είναι κάτω από τα 3.000 ευρώ. Ο κ. Μπένετ έχει πολύ χαμηλότερο μισθό από τον προκάτοχό του. Με ποιον συγκρίνουμε τους μισθούς των 15 χιλιάδων. Με τον Πογιέτ; Ποιος παίρνει αυτά τα λεφτά. Ο τεχνικός διευθυντής παίρνει 5.000 ευρώ και ο εκτελεστικός 7000 ευρώ. Να ρίξουν όλοι νερό στο κρασί τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365