Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτός είναι ο λόγος που «ξέφυγε» και εξαπλώθηκε

Μελέτη
Σύμφωνα με μελέτη, οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνθηκαν με τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού δεν το κατάλαβαν, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στη διάδοσή του.

Μια νέα μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες στο Cedars-Sinai Medical Center, στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών έδειξε πως οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνθηκαν με τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού δεν το κατάλαβαν, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στη διάδοσή του.


Οι ερευνητές προχώρησαν σε εξέταση αίματος 2.479 εργαζόμενων στον τομέα της υγείας και ανακάλυψαν ότι οι 210 από αυτούς είναι πολύ πιθανό να είχαν κολλήσει τον ιό. Την ίδια στιγμή, το 56% αυτών είχαν πολύ ήπια ή και καθόλου συμπτώματα.


Η Sandy Joung, επικεφαλής της μελέτης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το χαμηλό ποσοστό των ανθρώπων που συνειδητοποίησαν πως κόλλησαν τον ιό διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωσή της Όμικρον». Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τη βρετανική Sun, η δρ. Susan Cheng τόνισε ότι «περισσότεροι από ένας στους δύο κόλλησαν την παραλλαγή Όμικρον και δεν γνώριζαν για αυτό».


Τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα συμπτώματα της παραλλαγής Όμικρον περιλαμβάνουν αίσθημα κούρασης, βήχα, πονοκέφαλο, πονόλαιμο και καταρροή. Προηγούμενες μελέτες είχε δείξει ότι το 25% με 80% όσων είχαν νοσήσει με την Όμικρον, δεν είχαν συμπτώματα.


Σύμφωνα με την Sandy Joung, «τα ευρήματά μας ενισχύουν την άποψη ότι οι μολύνσεις που δεν έχουν διαγνωστεί είναι αυτές που αυξάνουν τη μετάδοση του ιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365