Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Επιλέγοντάς υγιεινό κρέας

Το κρέας αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεϊνών για τον ανθρώπινο οργανισμό

Το κρέας που τρώμε πρέπει να είναι υγιεινό, νόστιμο και υψηλής ποιότητας. Σήμερα, η αγορά προσφέρει μεγάλη ποικιλία προϊόντων κρέατος. Θα πρέπει να τα επιλέγουμε προσεκτικά, διότι αποτελούν σημαντικό μέρος της διατροφής μας.

 

Το κρέας αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεϊνών για τον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει απαραίτητα αμινοξέα και βιταμίνες, μέταλλα και άλλα ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία. Το κρέας είναι επίσης πλούσιο σε σίδηρο και ψευδάργυρο - δύο βασικά μέταλλα που συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας πολλών φυσιολογικών διεργασιών στο σώμα.

 

Τα καλύτερα είδη κρέατος για την υγεία σας είναι το στήθος κοτόπουλου, το κρέας γαλοπούλας, τα ψάρια, το χοιρινό κρέας και το μοσχαρίσιο φιλέτο ή η μπριζόλα φιλέτο (τα οποία θεωρούνται premium είδη).

 

Μπορείτε να ετοιμάσετε κεμπάπ με αυτά τα κρέατα ή να τα χρησιμοποιήσετε για ψήσιμο και τηγάνισμα. Κατά την επιλογή των κεμπάπ, θα πρέπει να προσέχετε τα εξής: το χρώμα τους πρέπει να είναι έντονο κόκκινο ή ροζ-κόκκινο- δεν πρέπει να υπάρχουν σημάδια μαυρίσματος ή ξήρανσης- δεν πρέπει να υπάρχουν εναποθέσεις λίπους στην επιφάνεια- πρέπει να είναι υγρό στο εσωτερικό του αλλά όχι πολύ υγρό (δεν πρέπει να στάζει νερό όταν κόβεται)- πρέπει να έχει ευχάριστη μυρωδιά χωρίς δυσάρεστες οσμές- πρέπει να έχει ελαφρώς κοκκώδη υφή.

 

Η περιεκτικότητα σε λίπος ποικίλλει ανάλογα με το κομμάτι του κρέατος και τον τρόπο μαγειρέματος. Όσο πιο μαρμαρωμένο είναι το κρέας, τόσο πιο τρυφερό θα είναι όταν μαγειρευτεί αλλά και τόσο μεγαλύτερη θα είναι η περιεκτικότητά του σε λίπος.

 

Αν θέλετε να μειώσετε την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών, επιλέξτε άπαχα κομμάτια κρέατος, όπως στήθος κοτόπουλου, rib eye ή χοιρινό φιλέτο, αντί για χοιρινές μπριζόλες ή παϊδάκια.

 

Το κρέας αποτελεί σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Παρέχει πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία.

 

Η ποσότητα κρέατος που καταναλώνουμε διαφέρει από χώρα σε χώρα, αλλά ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει περίπου 60 γραμμάρια κρέατος την ημέρα, που αντιστοιχεί σε περίπου 200 γραμμάρια την εβδομάδα.

 

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη κρέατος, όπως το βόειο κρέας, το χοιρινό και το αρνί. Ορισμένα κρέατα είναι καλύτερα για εμάς από άλλα. Για παράδειγμα, τα άπαχα κομμάτια κόκκινου κρέατος μπορεί να είναι καλές πηγές σιδήρου, πρωτεΐνης και ψευδαργύρου.

 

Ωστόσο, τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως τα λουκάνικα και τα μπιφτέκια, μπορεί να περιέχουν υψηλά επίπεδα λίπους και αλατιού και θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365