Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Οι ορειβάτες της Έδεσσας στην κορυφή "Στρατιώτης" του Όρους Βόρας (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις φωτό

Την Κυριακή 4/9/2022 ο Ορειβατικός Σύλλογος Έδεσσας πραγματοποίησε  ανάβαση στην κορυφή Στρατιώτης υψ. 1963μ. του όρους Βόρα καθώς και στο καταφύγιο που βρίσκεται στην ίδια κορυφή. Για όσους συμμετείχαν μέλη και μη μέλη ήταν μια μοναδική ευκαιρία  να δούν το καταφύγιο μετά τις εργασίες βελτίωσης που έγιναν τον τελευταίο χρονικό διάστημα  με σκοπό την αναβάθμιση του και την καλύτερη λειτουργία του. 

Ο Σύλλογος πραγματοποίησε  δύο διαδρομές. Η πρώτη ξεκίνησε  από το αναψυκτήριο της Παναγίτσας, ενώ η δεύτερη ξεκίνησε από πιο ψηλά από τον Σταυρό που βρίσκεται πριν τα καλύβια Γιαννακούλα από τον δρόμο της Κερασιάς.

Αναλυτικά οι διαδρομές:

Ομάδα Α:  Αναψυκτήριο Παναγίτσας (1000μ.) - Στρατιώτης (1963μ.)

Ώρες πορείας: 7

Βαθμός δυσκολίας: Β

Μήκος: 12χλμ

Ελάχιστο υψόμετρο: 1000μ.

Μέγιστο υψόμετρο: 1963μ.

Υψομετρική διαφορά: 963μ.Ομάδα Β:  Σταυρός (1600μ.) - Στρατιώτης (1963μ.)

Ώρες πορείας: 4

Βαθμός δυσκολίας: Α

Μήκος: 8χλμ

Ελάχιστο υψόμετρο: 1600μ.

Μέγιστο υψόμετρο: 1963μ.

Υψομετρική διαφορά: 363μ.


Η κυριακάτικη πεζοπορία και των δύο ομάδων που συμμετείχαν  κατέληξαν  στο καταφύγιο  όπου εκεί έκαναν ένα "συμπόσιο" τα γνωστά όπως ξέρουμε τσίπουρο κρασάκι έψησαν στο τζάκι κρεατικά πιπεριές κλπ εδέσματα . 

Επίσης τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου την ίδια ημέρα είχαν την ευκαιρία να τους γίνει μια ενημέρωση από τόν Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Έδεσσας, οι οποίοι είχαν διανυκτερεύσει εκεί στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης τους.


Κώστας Δάμος


Δείτε φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365