Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Προστατεύστε τα μαλλιά σας από το κρύο

3 tips
Όλοι πιστεύουν πως η έκθεση στον ήλιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αυτή που αποκλειστικά φθείρει τα μαλλιά ξηραίνοντας την τρίχα και κάνοντας το χρώμα τους θαμπό, ωστόσο το κρύο, η βροχή και οι ψυχρές θερμοκρασίες επηρεάζουν την ενυδάτωση της τρίχας και καταστρέφουν την εξωτερική μεμβράνη προστασίας της. Αν θέλετε να έχετε υγιή μαλλιά με υπέροχη εμφάνιση κάθε εποχή του χρόνου διαβάστε παρακάτω 3 tips που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας. 

Όχι στο καυτό νερό κατά το λούσιμο

Κατά τους φθινοπωρινούς ή χειμερινούς μήνες οφείλετε να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο λούσιμο των μαλλιών σας. Αποφύγετε να λούζεστε πολύ συχνά ώστε να μην στερείτε από τα μαλλιά σας τα φυσικά τους έλαια που τα βοηθούν να παραμείνουν ενυδατωμένα και λαμπερά και προτιμήστε χλιαρό αντί για πολύ ζεστό νερό. Μπορεί να ανυπομονείτε για ένα καυτό μπάνιο μετά από μια κουραστική μέρα στην δουλειά, ωστόσο πρέπει να σκεφτείτε ότι το ζεστό νερό αφυδατώνει την τρίχα και κάνει τα μαλλιά σας ξηρά και εύθραυστα. 

Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα 

Τα κατάλληλα προϊόντα θα κάνουν θαύματα στα μαλλιά σας! Επιλέξτε πολύ προσεκτικά τα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών σας, ιδίως όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ψυχρές και αναζητήστε απαλές φόρμουλες που δεν εμπεριέχουν σιλικόνη και δεν επιβαρύνουν το τριχωτό της κεφαλής σας. Προτιμήστε επαγγελματικά σαμπουάν, έλαια, μάσκες και conditioner, π.χ. Kérastase και προσφέρετε στα μαλλιά σας την ενυδάτωση που έχουν ανάγκη. Αν έχετε βαμμένα μαλλιά αναζητήστε στο εμπόριο βιολογικές βαφές που θα δημιουργήσουν ένα λεπτό στρώμα προστασίας και θα μειώσουν το συχνό σπάσιμο της τρίχας κατά τον χειμώνα. Θα σας παροτρύναμε επίσης να συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας σχετικά με τις θεραπείες που θα μπορούσαν να προσφέρουν τόνωση στα μαλλιά σας π.χ. Olaplex και να επιλέξετε την κατάλληλη με βάση τις ανάγκες σας. 

Δώστε προσοχή στο hair styling 

Το styling των μαλλιών αποτελεί τον κατεξοχήν παράγοντα φθοράς τους και πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή όταν επικρατούν ψυχρές καιρικές συνθήκες. Μετά το λούσιμο σας προτείνουμε να απλώσετε έναν αφρό styling ή ένα spray για εύκολο ξεμπέρδεμα που θα σας επιτρέψει στην συνέχεια να βουρτσίσετε τα μαλλιά σας χωρίς να τα φθείρετε. Αν είναι εφικτό αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν μόνα τους, εναλλακτικά χρησιμοποιήστε θερμοπροστατευτικά προϊόντα και αποφύγετε να βάλτε το πιστολάκι σας στην υψηλή σκάλα θερμοκρασίας.  

Τα μαλλιά σας αξίζουν την κατάλληλη φροντίδα κάθε εποχή του χρόνου. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και είμαστε σίγουροι πως θα ξεχάσετε τις κουκούλες και τα σκουφιά αυτό το χειμώνα! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365