Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

«Θύμα» της ενεργειακής κρίσης και τα... Χριστούγεννα - Το μέτρο που θα ισχύει

Το μέτρο που θα ισχύει

Σκοτεινές προμηνύονται οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς δεν θα γλιτώσουν από την ενεργειακή κρίση, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ένα μέτρο για τον περιορισμό κατανάλωσης ενέργειας.


Στις σημερινές ανακοινώσεις για τα μέτρα της εξοικονόμησης ενέργειας σε τομείς του Δημοσίου, ένα εκ των ανακοινωθέντων θα αφορά και τον οδοφωτισμό των πόλεων. Στόχος θα είναι η βελτιστοποίησή του, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση της ενέργειας.


«Έχουμε συζητήσει ότι εμφανίζεται πολλές φορές να έχει ξημερώσει και τα φώτα να είναι ανοιχτά ή τα φώτα να ανοίγουν αρκετά πριν τη Δύση. Αυτή είναι μια άνεση που μέχρι χθες μπορεί αν την είχες. Τώρα το "Δεν έχει μεγάλη σημασία", έχει μεγάλη σημασία», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.


Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώθηκε και η περιορισμένη λειτουργία του καλλωπιστικού φωτισμού, η οποία μειώνει, σύμφωνα με τις προβλέψεις, κατά 35 με 50% την κατανάλωση της ενέργειας.


Σε απλά ελληνικά, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός, τα φωτάκια που κοσμούν την πρωτεύουσα και τους μεγάλους δρόμους κατά την περίοδο των γιορτών θα μειωθούν, με την Αθήνα και τις πόλεις ανά την Ελλάδα να είναι σημαντικά πιο σκοτεινές από ό,τι συνήθως.


Το σίγουρο είναι πως στο προσεχές διάστημα αναμένονται περισσότερες ανακοινώσεις που θα αφορούν την κατανάλωση ενέργειας και στα νοικοκυριά. Ίσως υπάρξουν συστάσεις και για τον στολισμό των σπιτιών μας τα Χριστούγεννα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365