Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Αλλάζει το μοντέλο επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος: Έρχεται «μπόνους» στους... οικονόμους καταναλωτές

Έρχεται «μπόνους» στους... οικονόμους καταναλωτές

«Μπόνους» σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση με μεγαλύτερη επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, στο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας στα οικιακά τιμολόγια για όσους καταναλωτές «πειθαρχήσουν» και κάνουν προσπάθεια περιορισμού κατανάλωσης.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου «η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις θα είναι διαρκής, για όσο υπάρχει η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια. Η βοήθεια αυτή θα προσαρμόζεται σύμφωνα με τις εξελίξεις και τις οικονομικές δυνατότητες».


Με τη σειρά του ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, απαντώντας σε ερώτηση για το πως θα λειτουργήσει το νέο μοντέλο επιδοτήσεων στο ρεύμα, για το εάν θα λειτουργήσει με βάση την κατανάλωση ή τον εκκαθαριστικό λογαριασμό, τόνισε πως «τα σχήματα θα ανακοινωθούν όταν είναι έτοιμα. Πάντως θα είναι μία δίκαιη και εστιασμένη λύση».


Όπως φαίνεται η κυβέρνηση εισέρχεται σε ένα νέο μοντέλο επιδοτήσεων επιβραβεύοντας τους καταναλωτές που προσπαθούν να μειώσουν την οικιακή τους κατανάλωση ρεύματος. Οι υπουργοί «φωτογραφίζουν» γι' αυτούς μεγαλύτερη επιδότηση στον λογαριασμό ρεύματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365