Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Λ. Προκοπίδης για Λουτρά: Κυριαρχούν οι αναθέσεις και η λέξη διαγωνισμός είναι άγνωστη - Πολλές από αυτές, εκτός νομού

Δείτε την ανάρτηση του Υποψηφίου Δημάρχου Αλμωπίας

Δείτε την ανάρτηση του Υποψηφίου Δημάρχου Αλμωπίας:

Η Γενική Συνέλευση κάθε συλλογικού οργάνου, αποτελεί το κυρίαρχο όργανο και συνηθίζεται, πέραν των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, να συζητιούνται και ζητήματα που απασχολούν  συνολικά τον φορέα.

Κατά αρχάς να τονίσω ότι διαβάζοντας τα στοιχεία που μας έχουν αποσταλεί για το 2021 και συγκρίνοντας τους απολογισμούς των δύο τελευταίων ετών, νοιώθω δικαιωμένος για την συνολική στάση μας, στην περσινή Γενική Συνέλευση.

Καλούμαστε σήμερα να συζητήσουμε, για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την οικονομική λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών, για την οικονομική περίοδο 2021.  Τα στοιχεία που μας έχουν αποσταλεί δεν αρκούν για να βγάλουμε αξιόπιστα συμπεράσματα.

Να διαφωνήσω με την ετήσια οικονομική έκθεση, στο θέμα της πολιτικής του ανθρώπινου δυναμικού. Η έκθεση αναφέρει ότι η εταιρία συμμορφώνεται πλήρως με την ισχύουσα νομοθεσία. Αλήθεια από πού προκύπτει αυτό;   Όταν παρακάτω γίνεται αναφορά για 158 άτομα που απασχολήθηκαν με δίμηνες συμβάσεις, καταστρατηγώντας την νομοθεσία, που αναφέρει με σαφήνεια, ότι οι προσλήψεις προγραμματίζονται και γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, καθώς υπάρχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι δίμηνες συμβάσεις αφορούν  μόνο έκτακτες περιπτώσεις(όταν έχουν να αντιμετωπιστούν επείγουσες περιπτώσεις από διάφορα έκτακτα περιστατικά π.χ. φυσικες καταστροφές, πλημύρες κ.α.). Είναι κάτι που το έχουμε καταγγείλει επαλειμμένα.

Αφήνω ασχολίαστο το σημείο, που αναφέρει ότι η εταιρεία συμμορφώνεται με την εργατική νομοθεσία και ότι εκπαιδεύει το προσωπικό…, γιατί από πουθενά δεν προκύπτει, να έχει πραγματοποιηθεί ένα οργανωμένο σεμινάριο εκμάθησης των βασικών υποχρεώσεων των εργαζομένων και της συμπεριφοράς τους, στους επισκέπτες.

Σε ότι αφορά το κεφάλαιο: Επιδόσεις της εταιρείας. Στην αναφορά, μικτό κέρδος, προκύπτουν επιδόσεις, προφανώς με χρήση φακιρικών. 

Έρευνα και Ανάπτυξη: Αναφέρεται στην έκθεση ότι η εταιρεία δεν διεξάγει έρευνα και δεν διαθέτει τμήμα ανάπτυξης. Κατά τα άλλα έχουμε μακρόπνοα σχέδια για την ανάπτυξη της Επιχείρησης, που θα την οδηγήσουν στην επόμενη μέρα των προκλήσεων και των ευκαιριών. Αντί να προσλάβουμε εξειδικευμένο προσωπικό που θα αξιολογήσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, που θα αναδείξει νέα πεδία δράσης και θα βελτιώσει την αποδοτικότητα του προσωπικού, προχωράμε σε ρουσφετολογικές προσλήψεις, προκειμένου να καλύψουμε προεκλογικές υποσχέσεις ή να καλύψουμε  θέσεις στο ψηφοδέλτιο, των επερχόμενων εκλογών.

Στην αναφορά για σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν μέχρι την ημερομηνία υποβολής  της παρούσας έκθεσης, γίνεται αναφορά στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την δέσμευση υποβολής επενδυτικού σχεδίου τα επόμενα τέσσερα χρόνια και την υλοποίησή του, τα επόμενα δέκα χρόνια. Ένα δύσκολο εγχείρημα, που για να το πετύχουμε θα πρέπει να δουλέψουν όλες οι παρατάξεις από κοινού και σε ενιαία λειτουργία, χωρίς αποκλεισμούς όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Αναφέρω αυτό το σημείο, προκειμένου να αναδείξω την κρισιμότητα της κατάστασης που βρισκόμαστε.

Για τα οικονομικά στοιχεία, όπως αυτά αναφέρονται στην οικονομική έκθεση 2021, έχω να τονίσω ότι επί της ουσίας πρόκειται για έναν ελλειμματικό απολογισμό, που με διάφορα τρικ,  παρουσιάζεται ως κερδοφόρος. Μου θυμίζει τις γυναίκες κάποιας ηλικίας, που βγάζουν φωτογραφίες, στις οποίες αποτυπώνεται η πραγματικότητα αλλά χρησιμοποιώντας τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και διάφορα φίλτρα, παρουσιάζονται ως πολύ νεώτερες και ομορφότερες. Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή. 

Για άλλη μια φορά θα σταθώ στην κατάσταση αποτελεσμάτων και στα έξοδα διοίκησης, που ανέρχονται στο υπέρογκο ποσό των 261.164,61 ευρώ.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα, για την ανάγκη ενός νέου μοντέλου διοίκησης, στη Λουτρόπολη. Έχουμε τονίσει, για την ανάγκη μεγάλων αλλαγών και γενναίων αποφάσεων. Αποφάσεων, που θα χαράξουν μια εξωστρεφή πολιτική στην πορεία της Επιχείρησης. 

 Έχουμε αναφερθεί στην ανάγκη τροποποίησης του Καταστατικού της Εταιρείας, χωρίς να αλλάζει η γεωγραφική εκπροσώπηση των μελών της Διοίκησης. Είναι αδιανόητο, να απουσιάζουν από την διοίκηση της Εταιρείας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, εκπρόσωποι επαγγελματικών ομάδων, που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό και έχουν επενδύσει σημαντικά κεφάλαια.

Παρακολουθώντας τις διοικητικές πράξεις, που αναρτά η Δημοτική επιχείρηση, διαπιστώνω ότι κυριαρχούν οι αναθέσεις και η λέξη διαγωνισμός είναι άγνωστη. Μαλιστα πολλές από αυτές, εκτός νομού.

Αγαπητοί συνάδελφοι, τα επόμενα χρόνια είναι δύσκολα και καθοριστικά. Έχουμε αναλάβει δυσβάσταχτες υποχρεώσεις, τις οποίες οφείλουμε να  φέρουμε εις πέρας. Η διαμόρφωση μιας αναπτυξιακής στρατηγικής της Επιχείρησης, απαιτεί επανασχεδιασμό του τρόπου λειτουργίας της, που θα ξεπερνάει τα μέχρι τώρα δεδομένα. 

Σε διαφορετική περίπτωση, η πορεία της Λουτρόπολης, θα είναι  συνυφασμένη με όσα αναφέρονται στον νόμο 4875/23-12-2021 και στα πλαίσια λειτουργίας της Α.Ε. ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, που όπως αναφέρεται στο άρθρο 8 του νόμου, θα λειτουργεί με κανόνες ιδιωτικής οικονομίας, σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες της αγοράς… και με το Δήμο απόντα από τις εξελίξεις.

Είναι αντιληπτό ότι το διακύβευα είναι τεράστιο. Τίθενται σε κίνδυνο  αγώνες δεκαετιών των κατοίκων, για την ανάπτυξη της περιοχής,  επ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας.

3 σχόλια:

  1. Σωστά μιλάει ο Προκοπίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο σοβαρός διάλογος έτσι πρέπει να είναι: επιχειρήματα: 1,2,3, και οι απαντήσεις αντίστοιχες 1,2,3 κλπ.
    Ο κόσμος περιμένει επίσημη ενημέρωση για πράγματα που δεν ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365