Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Ρωσία: Μυστήριο με τον θάνατο πρώην Διευθυντή του Ινστιτούτου Αεροπορίας στη Μόσχα

Ακόμα ένας «μυστήριος» θάνατος στη Ρωσία

Ακόμα ένας «μυστήριος» θάνατος στη Ρωσία βλέπει το φως της δημοσιότητας, εγείροντας πολλά ερωτήματα. Ο πρώην Διευθυντής του Ινστιτούτου Αεροπορίας στη Μόσχα, Ανατόλι Γκερατσένκο φέρεται να έχασε τη ζωή του, όταν γλίστρησε στις σκάλες και υπέστη μοιραίους τραυματισμούς. 


Την είδηση αυτού του νέου «ύποπτου» μετέδωσαν ΜΜΕ της Ρωσίας στο Telegram, χωρίς να διευκρινίζονται οι συνθήκες υπό τις οποίες πέθανε ο πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Μόσχας και λίγες μόνο μέρες μετά τον θάνατο του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της δεύτερης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας, της Lukoil Ραβίλ Μαγκάνοφ. 


Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι η Lukoil με επίσημη ανακοίνωσή της τον προηγούμενο Μάρτιο ζητούσε να τεθεί τέλος στην ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία κι εξέφραζε την «αμέριστη συμπάθειά της σε όλα τα θύματα» του πολέμου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί Ρώσοι ολιγάρχες, αρκετοί εκ των οποίων δραστηριοποιούνταν στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, έχουν πεθάνει φέτος υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Αν και επίσημα οι θάνατοι αυτοί διερευνώνται ως αυτοκτονίες, γίνεται λόγος περί πιθανής εμπλοκής του Κρεμλίνου. Τον Μάιο, ο πρώην επικεφαλής της Lukoil, ο Αλεξαντερ Σουμπότιν, βρέθηκε νεκρός στα 43 του χρόνια.


Με πληροφορίες από euroweeklynews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365