Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Τον Δήμο Αλμωπίας επισκέφτηκε η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης κατά την συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο ζήτησε να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα πορείας των εργασιών στο Κάστρο της Χρυσής ενώ ενημέρωσε την κα. Ελένη Δουνδουλάκη για τα μνημεία της Αλμωπίας και την ανάγκη συντήρησης τους. Παράλληλα ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα στήριξης των πολιτιστικών Συλλόγων της Αλμωπίας. Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας και οι αντιδήμαρχοι. 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αλμωπιας Χρήστος Μπάτσης μαζί με την γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη πραγματοποίησαν αυτοψία στο Κάστρο της Χρυσής, προκειμένου η κα Δουνδουλάκη να δει από κοντά το σπουδαίο πολιτισμικό μνημείο της Αλμωπίας.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης σε σύντομη δήλωση του αναφέρει:

"Η Αλμωπία είναι μια περιοχή με σπουδαία πολιτιστικά μνημεία, ένα εξ αυτών είναι το κάστρο της Χρυσής. Εμείς ως δημοτική αρχή καταφέραμε να εντάξουμε το Κάστρο της Χρυσής στο ταμείο Ανάκαμψης. Έτσι σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το 2025.  Η δημοτική μας αρχή δίνει έμφαση στον πολιτισμό και στην ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της Αλμωπίας. 
Βέβαια εκτός από το Κάστρο της Χρυσής η Αλμωπία διαθέτει πλούσια πολιτιστική και βυζαντινή κληρονομιά, ιδιαίτερα με τις παραδοσιακές εκκλησίες που υπάρχουν στο Γαρέφι, το Αετοχωρι και την Περικλεια αλλά και την Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Στην συνάντηση που είχα με την γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού ζήτησα την αναστήλωση των εκκλησιών της Αλμωπίας όπως και την στήριξη των πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής μας, οι οποίοι επιτελούν σπουδαίο έργο. 
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε με την γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και αναμένω να προχωρήσουν οι εργασίες στο Κάστρο της Χρυσής. "






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365