Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Power Pass: Με καθυστέρηση το έκτακτο επίδομα ρεύματος, πότε πληρώνεται

Με ανυπομονησία περιμένουν χιλιάδες δικαιούχοι την έκτακτη πληρωμή του Power Pass

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καταβολή της αναδρομικής επιδότησης ρεύματος Power Pass Ιουνίου στους δικαιούχους. Σε 10 ημέρες η πληρωμή σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews.

Με ανυπομονησία περιμένουν χιλιάδες δικαιούχοι την έκτακτη πληρωμή του Power Pass του Ιουνίου παρότι τα ποσά που αναμένεται να πιστωθούν θα είναι σαφώς μικρότερα.


Παρότι ο Υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει πως η πληρωμή θα γίνει το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου, μέχρι και σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.


Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Dnews όσοι έλαβαν εκκαθαριστικό από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούνιο αναμένεται να λάβουν το Power Pass το πολύ σε 10 μέρες.


Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι της εν λόγω επιδότησης δεν χρειάστηκε να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στο vouchers.gov.gr για να λάβουν το ποσό που τους αναλογεί καθώς ελήφθησαν στοιχεία απευθείας από τους παρόχους ενέργειας.


Σημειώνεται ότι τα τελικά ποσά του Power Pass που θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα είναι μικρότερα σε σχέση με αυτά που είχαν πιστωθεί το εξάμηνο Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022 καθώς η πληρωμή αυτή θα αφορά για ένα μήνα και για την συγκεκριμένη πληρωμή δεν απαιτείται αίτηση, αλλά τα στοιχεία ελήφθησαν απευθείας από τους παρόχους ενέργειας.


Οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του Power Pass ήταν εφόσον:


ήταν φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος,

το καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα μετά φόρων δεν ξεπερνούσε τις 45.000 ευρώ, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020, και

ο ΑΦΜ που καταχωρήθηκε στην πλατφόρμα δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο.


Τα νομικά πρόσωπα ΔΕΝ ήταν δικαιούχοι του Power Pass.


Ποιοι δεν θα πάρουν Power Pass τον Σεπτέμβριο

Συνοπτικά, δεν θα πάρουν Power Pass αυτή τη φορά:


Όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση εντός της προθεσμίας

Όσοι δεν πληρώθηκαν ούτε την πρώτη φορά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365