Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Ενοικιάζω»: «Ζεστά» 10.000 ευρώ στο χέρι, οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

«Ζεστά» 10.000 ευρώ στο χέρι
Ανακοινώθηκε ο οδηγός για το «Σπίτι μου», την παρουσίαση του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Στέγη. Έγιναν γνωστά τα κριτήρια και οι δικαιούχοι για το «Πρόγραµµα Ανακαινίζω - Ενοικιάζω για Κενά Σπίτια».

Τα συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει επιδότηση έως 40% επί των τιμολογίων που περιλαμβάνονται εργασίες και υλικά ανακαίνισης έως και 10.000 ευρώ.


Βασική προϋπόθεση είναι τα ακίνητα να είναι έως 100 τμ σε αστικά κέντρα και ο ωφελούμενος θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 50% της επικαρπίας ή της πλήρους κυριότητας.


Ταυτόχρονα το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα θα πρέπει να είναι έως 40.000 ευρώ και να έχει ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ.


Επιπλέον η κατοικία να µην ήταν δηλωµένη α' κατοικία, ούτε µισθωµένη και να είναι δηλωµένη ως κενή στο Ε2 του τελευταίου φορολογικού έτους


Κάθε δικαιούχος µπορεί να κάνει αίτηση για µία µόνο κατοικία ενώ, δεν είναι δικαιούχοι όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραµµα Εξοικονοµώ


Για να λάβει την επιδότηση ο δικαιούχος θα πρέπει να καταθέσει:


Tιµολόγια που θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί ηλεκτρονικά 

Ηλεκτρονικό µισθωτήριο µακροχρόνιας µίσθωσης της κατοικίας για τουλάχιστον 3 έτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365