Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

«Σπίτι μου»: Πότε και σε ποιους θα δοθούν τα πρώτα φθηνά στεγαστικά, ποιοι θα πάρουν άτοκα

Πότε τα στεγαστικά δάνεια θα χορηγούνται άτοκα

Νέα ζευγάρια έως 39 ετών με παιδιά θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν φθηνά στεγαστικά δάνεια ενώ όσοι έχουν από τρία παιδιά και πάνω θα μπορούν να πάρουν τα δάνεια άτοκα.

Tους πρώτους τρεις μήνες του 2023 θα ξεκινήσει η χορήγηση των φτηνών στεγαστικών δανείων μέσω του προγράμματος που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ προκειμένου νέοι και νέα ζευγάρια να καταφέρουν να αποκτήσουν δική τους κατοικία, πληρώνοντας ουσιαστικά ένα μικρό ποσό.


Ειδικότερα 10.000 νέοι μέχρι 39 ετών θα πάρουν στεγαστικά δάνεια έως 150.000 ευρώ με επιτόκιο 1,5% και αποπληρωμή έως 30 έτη. Προτεραιότητα θα έχουν οι πολύτεκνοι και τα νέα ζευγάρια με παιδιά ενώ θα ακολουθούν τα ζευγάρια χωρίς παιδιά και οι ελεύθεροι.


Πότε τα στεγαστικά δάνεια θα χορηγούνται άτοκα

Τα στεγαστικά δάνεια θα χορηγούνται άτοκα:


α) όταν ο αιτών είναι νέο ζευγάρι (25-39) ετών με τρία και πλέον παιδιά κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ή


β) όταν ο αιτών είναι νέος ή νέο ζευγάρι, το οποίο, κατά τη διάρκεια της αποπληρωμής του δανείου (π.χ. 30 έτη), αποκτήσει τρία παιδιά.


Η πρωτοβουλία αυτή επιδιώκει να στηρίξει ακόμα περισσότερο τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες, με στόχο την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.


Η ρύθμιση θα προβλέπει ειδική ρήτρα για την αγορά κατοικιών. Οι νέοι έως 39 ετών δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τη νέα κατοικία τους με επιδοτούμενο δάνειο μέσω της ΔΥΠΑ από συγγενείς.

2 σχόλια:

  1. Αν θα μπορούσα να κάνω ένα σχόλιο για το καλό του τόπου μας! Πριν έρθει ο πυρετός των δημοτ εκλογών και όλα είναι ύποπτα:
    ο τόπος μας έχει μείνει πίσω κι έχουμε όλοι τις ευθύνες μας.Αληθεύει ότι παλιοί αντιδήμαρχοι που αφού πέρασαν καλά με ωραίους μισθούς θέλουν τώρα να βάλουν τα παιδιά τους? Θα το επιτρέψουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενω εμείς θα πληρώνουμε μια ζωη τόκους για το σπίτι που πήραμε , μεγάλη αδικία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365