Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Έρχονται νέες συλλήψεις στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια - Ποιοι γνώριζαν, αλλά σιωπούσαν

Οι επόμενες κινήσεις της Αστυνομίας

Καταιγιστικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλια από τον 53χρονο παιδόφιλο. Οι επόμενες κινήσεις της Αστυνομίας.

Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μηνύματα, καταθέσεις, φωτογραφίες είναι μερικά από τα συγκλονιστικά στοιχεία που εμπεριέχονται στην ογκώδη δικογραφία των 1.000 σελίδων που σχηματίστηκε εις βάρος του 53χρονου επιχειρηματία.


Σε αυτές τις σελίδες, έχει αποτυπωθεί η μεθοδική δράση του 53χρονου που είναι και ο βασικός κατηγορούμενος, ενώ είναι καταγεγραμμένα ονόματα και τηλέφωνα ατόμων τα οποία φέρονται να επικοινωνούσαν με προφίλ που ναι μεν φαίνονταν να ανήκαν στην 12χρονη, στην πραγματικότητα όμως τα διαχειριζόταν ο 53χρονος.


Η έρευνα έχει περάσει στο επόμενο στάδιο με στόχο την ταυτοποίηση των συγκεκριμένων προσώπων (υπενθυμίζεται ότι γύρω στα 213 άτομα φέρονται να είχαν επικοινωνήσει με τον 53χρονο και να είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για το κοριτσάκι το οποίο μίλησε για τουλάχιστον 10 άνδρες που το είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά) , κάποιοι εκ των οποίων ενδεχομένως χρησιμοποιούσαν τους λεγόμενους «πακιστανικούς» αριθμούς , με στόχο να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός τους.


Ποιοι άλλοι γνώριζαν, αλλά σιωπούσαν


Η όλη αυτή διαδικασία που διήρκησε πάνω από ένα μήνα απέδωσε καρπούς αλλά δεν ολοκληρώνεται στην σύλληψη του παιδόφιλου, καθώς φαίνεται πως υπήρχε κι άλλο άτομο που γνώριζε για τον «Γολγοθά» που περνούσε η ανήλικη, αλλά κρατούσε το στόμα του κλειστό.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι πιθανό σύντομα να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις.


Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει 4 άτομα, τα οποία φέρονται να είχαν προσεγγίσει την ανήλικη, με αποτέλεσμα αν προκύψουν απτά στοιχεία σε βάρος τους,  θα συλληφθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας.


Πολλοί είναι και αυτοί που εκτιμάται ότι θα κληθούν να δώσουν και κατάθεση.


Στο μικροσκόπιο οι συσκευές του 53χρονου


Κομβικό ρόλο σε αυτό το στάδιο, έχει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εκεί όπου έχουν μεταφερθεί οι ψηφιακές συσκευές του 53χρονου και της 12χρονης.


Το προσωπικό της ΔΕΕ, μέσα από τα εξιδεικευμένα λογισμικά που έχει στη διάθεση του, έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει σε μεγάλο ποσοστό ηλεκτρονικά ίχνη τα οποία μπορεί να έχουν προσπαθήσει να εξαφανίσουν, μπορεί να ξεκλειδώσει κλειδωμένους λογαριασμούς ενώ ακόμα και μέσω I cloud μπορεί να ανακτήσει στοιχεία.


Παράλληλα με τα στοιχεία που θα προκύψουν από από την ανάλυση των ψηφιακών ιχνών, οι αστυνομικοί του ανηλίκων ερευνούν αν ο 53χρονος δρούσε μόνος του, ή κρύβεται κάποιο κύκλωμα πίσω από εκείνον, σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.


«Ψάρευε» πελάτες σε ανώνυμο chat


«Συνομίλησε ένας προς έναν σε ένα ανώνυμο, ασφαλές και διασκεδαστικό chat». Με αυτά τα λόγια περιγράφεται από τους δημιουργούς της, γνωστή διαδικτυακή εφαρμογή «τυφλών» γνωριμιών, την οποία επιστράτευσε ο 53χρονος μαστροπός, σε μια προσπάθεια να βρει «πελάτες» που θα ήθελαν να συνευρεθούν με το ανήλικο κορίτσι.


Για τον εφιάλτη που θα ζούσε η 12χρονη, αρκούσε απλά «το πάτημα ενός κουμπιού», όπως προτρέπουν χαρακτηριστικά τους χρήστες της εφαρμογής, οι δημιουργοί της. Ο 53χρονος, δημιούργησε ειδικό προφίλ για το κορίτσι, καθώς η ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο, στα πλαίσια της ανωνυμίας.


Εκεί φαίνεται ότι ο προαγωγός αναρτούσε τις γυμνές φωτογραφίες και τα βίντεο που εξανάγκαζε καθημερινά τη 12χρονη να τραβάει. Οι χρήστες της εφαρμογής, δήλωναν απλά την ηλικιακή προτίμηση και την περιοχή και μπορούσαν να συνδεθούν με το προφίλ της 12χρονης. Από τα στοιχεία των αρχών προκύπτει ότι εκατοντάδες άτομα ενδιαφέρθηκαν να κλείσουν ραντεβού με το ανήλικο κορίτσι, προσεγγίζοντας τον 53χρονο χειριστή του προφίλ.


Παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος παρουσίαζε το κορίτσι ως μεγαλύτερο ηλικιακά, οι χρήστες που είδαν τις φωτογραφίες και τα βίντεο δε δίστασαν να κλείσουν ραντεβού με την ανήλικη πληρώνοντας αντίτιμο από 50 έως 70 ευρώ. Όλα τα ραντεβού, έλαβαν χώρα μέσα σε αυτοκίνητα, κοντά στο μετρό των Σεπολίων.


«Κάτι της έστειλε αυτός κι εκείνη... κοκκίνισε»


«Κάτι της έστειλε αυτός κι εκείνη τη στιγμή κάπως κοκκίνισε η μικρή, μαζεύτηκε. Της λέει γιατί παίζεις με το κινητό τόσες ώρες; Και πήγε να της το πάρει έτσι για πλάκα από το χέρι και την είδε που κοκκίνισε, φοβήθηκε. Της είχε στείλει μηνύματα να της στείλει βίντεο γυμνά. Αυτά διάβασε εκείνη τη στιγμή η θεία».


Με αυτή τη σοκαριστική περιγραφή, η μητέρα της 12χρονης περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η θεία του κοριτσιού αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, τον περασμένο Αύγουστο. Μάλιστα η μητέρα της ανήλικης καταγγείλει την γυναίκα του 53χρονου ότι προσπαθούσε να τον καλύψει.


«...μου είπε 'Αχ τι να κάνουμε, να σταματήσει η κατρακύλα για να μην καταστραφούν οι οικογένειές μας'. Προσπαθούσε να το καλύψει και μου έλεγε παρακαλώντας να μην πάω να το καταγγείλω, αλλά και ότι θα μου φέρει ψυχολόγους και θα με βοηθήσει οικονομικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365