Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Πάνω από 17.000.000 Ευρωπαίοι υπέφεραν για πολλούς μήνες από συμπτώματα Long Covid

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Τουλάχιστον 17.000.000 Ευρωπαίοι αντιμετώπισαν προβλήματα που οφείλονται σε long Covid το 2020 και το 2021, σύμφωνα με εκτίμηση που δημοσιεύεται από την Υπηρεσία για την Ευρώπη του ΠΟΥ, ο οποίος ζητά καλύτερη περίθαλψη των ασθενών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο αριθμός αντιπροσωπεύει το 16% των 102,4 εκατομμυρίων ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον ιό κατά τα δύο πρώτα χρόνια της πανδημίας στις 53 χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου.


Η μακρά Covid εμφανίζεται με ένα ή πολλά συμπτώματα (εξάντληση, βήχας, δυσκολία στην αναπνοή, περιοδικός πυρετός, απώλεια όσφρησης και γεύσης, κατάθλιψη), σε γενικές γραμμές κατά τους 3 μήνες μετά την μόλυνση και επιμένει για τουλάχιστον 2 ακόμα.


«Εκατομμύρια άνθρωποι σε Ευρώπη και τμήματα της κεντρικής Ασίας, υποφέρουν από συμπτώματα επί πολλούς μήνες μετά την αρχική προσβολή από κορονοϊό. Δεν μπορούν να συνεχίσουν να υποφέρουν σιωπηλά», δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας για την Ευρώπη του Π.Ο.Υ. Χανς Κλούγκε.


«Οι κυβερνήσεις και οι εταίροι της υγείας θα πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται για να βρουν λύσεις», τόνισε διαπιστώνοντας «επείγουσα ανάγκη για μια πιο προχωρημένη ανάλυση, για μεγαλύτερη επένδυση και αυξημένη υποστήριξη και αλληλεγγύη προς εκείνους που πάσχουν από την νόσο αυτή».


Η μακρά Covid πλήττει δύο φορές περισσότερο τις γυναίκες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας οι οποίες βασίζονται στους υπολογισμούς του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME, ΗΠΑ).


Σύμφωνα με το IHME, περί τα 145 εκατομμύρια άνθρωποι συνολικά στον κόσμο υπέφεραν από μακρά Covid το 2020 και 2021.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365