Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Αστυνομικοί που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό 19χρονης

Οι αστυνομικοι δέχτηκαν ότι Συνευρεθησαν σεξουαλικα μαζί της μέσα στο τμήμα

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δυο αστυνομικοί οι οποίοι κατηγορούνται για τον βιασμό της 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας.

Ελευθεροι με τη συμφωνη γνώμη ανακριτή κι εισαγγελέα οι δυο αστυνομικοί που κατηγορήθηκαν ότι βίασαν 19χρονη ημεδαπη στο ΑΤ Ομόνοιας το βράδυ της περασμενης Τριτης.

Όπως επεσήμαναν οι συνήγοροι τους Αλέξης Κουγιας και Δημήτρης Ζορμπάς, η καταγηελλουσα έπεσε σε αντιφάσεις στη διαρκεια των τριών απολογιων της.

Σε κάθε περιπτωση οι αστυνομικοι δέχτηκαν ότι Συνευρεθησαν σεξουαλικα μαζί της μέσα στο τμήμα και τη Δευτέρα θα απολογηθούν στα πειθαρχικά όργανα της ΕΛΑΣ έχοντας τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οι περιορισμοί που τους επιβλήθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η υποχρεωτική εμφάνιση τους μια φορά τον μήνα στο οικείο αστυνομικο τμήμα.

Ανακριτής και εισαγγελέας όρισαν για τους δύο κατηγορούμενους τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους ότι δεν κάλεσαν οι ίδιοι την 19χρονη στο Τμήμα, δίνοντας άλλη εκδοχή από αυτήν της καταγγελίας:

"Ήρθε μόνη της γύρω στις 11 το βράδυ την ώρα που εμείς φεύγαμε για περιστατικό. Μας περίμενε όταν γυρίσαμε, σε διπλανή καφετέρια. Όταν επιστρέψαμε εκείνη μας ζήτησε να την ξεναγήσουμε στο αστυνομικό τμήμα" φέρονται να είπαν στον ανακριτή.

Όπως φαίνεται να ισχυρίζονται οι ένστολοι, την ώρα που εισήλθαν στο τμήμα και περίμεναν το ασανσέρ , η 19χρονη τους είπε να μην ανέβουν επάνω, αλλά να πάνε σε ένα δωμάτιο που είχε δει στο ισόγειο. "Μας είπε ότι της αρέσουν οι στολές και ότι είναι 'ανοιχτή' είπαν σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να επικαλούνται μηνύματα που φαίνεται να έστειλε η 19χρονη σε μία φίλη της, στα οποία της έλεγε ότι περνάει καλά και θα καθυστερήσει. Επιπλέον επικαλούνται και μήνυμα, που, όπως υποστηρίζουν, έστειλε στη συνέχεια με τον έναν αστυνομικό.

Το πρωί πριν οι δύο αστυνομικοί ξεκινήσουν την απολογητική διαδικασία, η καταγγέλλουσα έδωσε κατάθεση κατά την οποία φαίνεται να επιβεβαίωσε όσα έχει ήδη δηλώσει στις αρχές. Κατά την διάρκεια της κατάθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες κλήθηκε να περιγράψει με όση ακρίβεια μπορούσε, τις συνθήκες του περιστατικού, και συγκεκριμένα εάν απειλήθηκε, εάν δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την επαφή, εάν οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι δεν ήθελε, εάν αντιστάθηκε και άλλα που αφορούν παραμέτρους για την τέλεση της αξιόποινης πράξης.

Η γυναίκα φέρεται να τόνισε πως ένιωσε σφοδρό φόβο και πανικό επειδή οι αστυνομικοί οπλοφορούσαν. Συμπλήρωσε μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πως παρότι η πόρτα του χώρου ήταν ανοιχτή και μπορούσε να φύγει, εκείνη είχε "παγώσει" και δεν μπορούσε να κινηθεί.

Τέλος φαίνεται να διευκρίνισε ότι δεν είπε τίποτα σε κανέναν, γιατί ντρεπόταν και φοβόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365