Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Δημοσκόπηση Alco: 8,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – «Καίνε» ακρίβεια, θέρμανση και εγκληματικότητα

Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε στις 8,3 μονάδες
Η ακρίβεια και οι συνεχείς ανατιμήσεις, η θέρμανση και η εγκληματικότητα είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου του Alpha.

Στο πολιτικό σκέλος η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη ενώ η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε στις 8,3 μονάδες.

Πιο αναλυτικά στο ερώτημα αν η ακρίβεια σας έχει υποχρεώσει να μειώσετε τις αγορές βασικών αγαθών το 40% λέει αρκετά, το 31% λέει πολύ, το 23% λέει λίγο και το 5% καθόλου


Στην ερώτηση για το αν οι πολίτες θεωρούν πως έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα κερδοσκοπίας το τελευταίο διάστημα το 48% λέει πολύ, το 39% αρκετά, το 7% λέει λίγο και ένα δεν ξέρω/δεν απαντώ το 6%.

Για το καλάθι της νοικοκυράς στα σούπερ μάρκετ και στο κατά πόσο θα βοηθούσε την οικογένεια σας το 34% λέει λίγο, το 23% καθόλου, το 17% αρκετά, ένα 5% πολύ και το 21% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.


Όσο για το αν υπάρχει ανησυχία για το ότι θα χρειαστεί το χειμώνα να περιορίσουν οι πολίτες τις ώρες που θα λειτουργεί η θέρμανση στο σπίτι το 40% λέει πως ανησυχεί αρκετά, το 37% πολύ, το 14% λίγο, το 6% καθόλου και το 3% δεν ξέρω/δεν απαντώ.


Στο ερώτημα για το αν σας φοβίζει η εγκληματικότητα το 45% λέει αρκετά, το 37% πολύ, το 13% λίγο, το 4% καθόλου και το 1% δεν ξέρω/δεν απαντώ.


Στο πολιτικό σκέλος και στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα ποσοστά είναι ως εξής:

Νέα Δημοκρατία 31,2%

ΣΥΡΙΖΑ 22,9%

ΠΑΣΟΚ 11,4%

ΚΚΕ 5,6%

Ελληνική Λύση 5,1%

ΜεΡΑ25 3,2%
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365