Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Πόσοι επιβάτες πέρασαν τον Αύγουστο από το «Ελ. Βενιζέλος» - Έσπασε το ρεκόρ του 2019;

Πιο αναλυτικά

Τους 2,85 εκατ. επιβάτες έφτασε η επιβατική κίνηση του Αυγούστου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Η απόδοση αυτή είναι ελάχιστα παραπάνω από αυτή του φετινού Ιουλίου και 6,1% κάτω σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019.

Αν και ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ο πιο «δυνατός» μήνας στην Ελλάδα, λόγω τουριστικής κίνησης, έκλεισε με μικρή πάντως διαφορά από την αντίστοιχη κίνηση του 2019.


Πιο συγκεκριμένα, η επιβατική κίνηση του Αυγούστου έφτασε τους 2,85 εκατ. επιβάτες, ελάχιστα παραπάνω από τον Ιούλιο και -6,1% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019. Εκείνος ο μήνας αποτελεί άλλωστε και το απόλυτο ρεκόρ για τον ΔΑΑ με 3,03 εκατ. επιβάτες.


Πιο αναλυτικά τώρα, η κίνηση επιβατών εξωτερικού έφτασε τους 1,94 εκατ. επιβάτες και -8,5% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019. Αντίστοιχα η κίνηση επιβατών εσωτερικού έχει πρακτικά "ισοφαρίσει" τα ποσοστά του 2019 καθώς με 909 χιλιάδες επιβάτες ήταν μόλις -0,6% σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του 2019.


Σε επίπεδο οκταμήνου τώρα το αεροδρόμιο κατάφερε να προσελκύσει 14,66 εκατ. επιβάτες επίδοση μειωμένη κατά 15,1% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019. Οι επιβάτες εσωτερικού εμφανίζουν καλύτερη ποσοστιαία επίδοση (4,84 εκατ. και -8,8%) σε σχέση με τους επιβάτες εξωτερικού (9,82 εκατ. και -17,9%).


Το σημαντικό κομμάτι της κίνησης που είναι πάντα η κίνηση εξωτερικού δείχνει να ισορροπεί, ωστόσο τον Αύγουστο δεν επετεύχθη ένα περαιτέρω κλείσιμο της ψαλίδας με το 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365