Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Τους 20 αριστούχους των Λυκείων της Π.Ε. Πέλλας βράβευσε ο Ιορδάνης Τζαμτζής (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου

Σε μια ζεστή και εγκάρδια τελετή, ο Αντιπεριφερειάρχης, Ιορδάνης Τζαμτζής, βράβευσε το πρωί του Σαββάτου, 29 Οκτωβρίου , 20 αριστούχους μαθητές που διακρίθηκαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις, δωρίζοντάς τους συμβολικά από ένα τάμπλετ.

Οι 20 αριστούχοι απεφοίτησαν από ισάριθμα Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ,  Εσπερινά και Μουσικά σχολεία) και πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ανώτατες σχολές της επιλογής τους, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στις Πανελλήνιες εξετάσεις στην σχολική τους μονάδα .

Τη βράβευση,  που έγινε πλέον θεσμός , καθιέρωσε ο Ιορδάνης Τζαμτζής, από την αρχή της θητείας του ως Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Πέλλας, με την πεποίθηση ότι στην εποχή μας που η κρίση και απαισιοδοξία βαθαίνουν, επιβάλλεται να επιβραβεύονται οι άριστοι, ως ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς την κοινωνία.

Στη σημασία της αριστείας για τους νέους, αλλά και των θυσιών που υπομένουν οι γονείς τους, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας , με αναφορά στον Πλάτωνα, σύμφωνα με τον οποίο άριστος είναι αυτός που προάγει την αλήθεια και την επιστήμη.

Ο κ. Τζαμτζής συνεχάρη τους αριστεύσαντες και τις οικογένειές τους, επισημαίνοντας ότι αποφάσισε να καθιερώσει αυτή την τελετή βράβευσής των αριστούχων, κυρίως για λόγους συμβολισμού. «Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τη νέα γενιά που μοχθεί για περισσότερη γνώση, μόρφωση και ευγενή άμιλλα. 

Η αριστεία πρέπει να υπάρχει ως κίνητρο, ως ηθικό στήριγμα των νέων που προσπαθούν, έτσι ώστε τα καλά μυαλά να γίνονται ακόμη καλύτερα. Η νέα γενιά που άοκνα προσπαθεί και προοδεύει, εγγυάται το μέλλον και τις προοπτικές της χώρας μας. Αυτά τα παιδιά ,που συνεχίζουν τώρα με σθένος την ακαδημαϊκή τους μόρφωση πιστεύουμε ότι θα κάνουν τη διαφορά, ώστε ο τόπος μας να αποκτήσει μια νέα προοπτική και τα ίδια πιο ισχυρές ελπίδες για το μέλλον. Εύχομαι η σημερινή τους βράβευση, να είναι μόνο η αρχή των βραβεύσεων που θα τους ακολουθήσουν στο μέλλον. Να αγαπήσουν βαθιά την επιστήμη που επέλεξαν και να διαπρέψουν στο πεδίο τους, γιατί σε αυτούς στηρίζεται η ανάπτυξη της χώρας μας. Και μακάρι να επενδύσουμε ουσιαστικά στην παιδεία και την εργασία, που είναι βασικά προαπαιτούμενα για την πρόοδο της χώρας μας, ώστε να πάψει η Ελλάδα να αιμορραγεί, χάνοντας κάθε χρόνο χιλιάδες νέους, που προτιμούν την αγορά εργασίας άλλων χωρών». 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365