Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

«Χτύπημα» σε μεγάλο κύκλωμα με ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες – Πάνω από 2 εκατ. ευρώ τα κέρδη

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 6 συλλήψεις

Μεγάλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη για κύκλωμα που διέπραττε ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες.


Η επιχείρηση για τις απάτες στήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων.


Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το κύκλωμα αποτελούνταν από Ρομά, οι οποίοι είχαν στήσει τηλεφωνικό κέντρο σε καταυλισμό στο Ζευγολατιό Κορινθίας.


Από εκεί έπαιρναν τηλέφωνα κόσμο και προωθούσαν… ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Κινητά, επιχειρηματικά πλάνα, άλλα προϊόντα κτλ.


Κάθε φορά εμφανιζόταν ένας «επιχειρηματίας» ή ένας πωλητής κάποιας «ευκαιρίας» προκειμένου να ξεγελάσει τον ανυποψίαστο πολίτη.


Ιδιαίτερη «δράση» είχαν με ανθρώπους που ήταν άσχημα οικονομικά, τάζοντάς τους χρήματα τα οποία θα έβγαζαν από… τις επενδύσεις τους.


Σε πολλές περιπτώσεις τους εξωθούσαν να βγάλουν κάρτα σε τράπεζα προκειμένου να τους πληρώνουν, με «υπόσχεση» φυσικά ότι θα τα πάρουν όλα πίσω στο πολλαπλάσιο όταν… θα αποδώσει το επιχειρηματικό πλάνο.


Για να μην χτυπά «κόκκινο» όμως στα συστήματα των τραπεζών, σήκωναν μέχρι 500 ευρώ.


Τις απάτες τους όμως τις προωθούσαν και μέσω fb και instagram.


Η δράση τους ήταν τέτοια που μέχρι στιγμής θεωρείται πως διέπραξαν πάνω από 200 απάτες, ενώ έβγαλαν πάνω από 2 εκατ. ευρώ!


Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 6 συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365