Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Να αποζημιωθούν οι καλλιεργητές σπαραγγιών της Αλμωπίας, ζήτησε εκ νέου ο Ιορδάνης Τζαμτζής

Δελτίο Τύπου

Θετική διαγράφεται η προοπτική αποζημίωσης των παραγωγών σπαραγγιών της Αλμωπίας, μετά τη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ιορδάνη Τζαμτζή με τον ΥΠ.Α.Α.Τ. Γεώργιο Γεωργαντά και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο.


Ο κ. Τζαμτζής ζήτησε την άμεση οικονομική ενίσχυση των παραγωγών, που είδαν να καταστρέφονται τα πλαστικά επικάλυψης, στις καλλιέργειες σπαραγγιού, από το ακραίο φαινόμενο του «αεροχειμάρρου», στις 8 Φεβρουαρίου 2022.

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, οι ζημιές αφορούν σε 3.618.5 στρέμματα ενώ με βάση την τρέχουσα τιμή των πλαστικών επικάλυψης, προς 4,34 ευρώ το κιλό, το συνολικό κόστος των υλικών αυτών ανέρχεται σε 785.392,44. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ζήτησε συνολικό ποσό αποζημίωσης 857.403,12 ευρώ, συνυπολογίζοντας τα ημερομίσθια που απαιτούνται, προς 35 ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών.  Από τον απαραίτητο καταμερισμό προκύπτουν περίπου 237 ευρώ ανά στρέμμα.  


Ο κ. Τζαμτζής απέστειλε στους κυρίους Γεωργαντά και Τριαντόπουλο πλήρη κατάλογο με τα ονόματα των πληγέντων καλλιεργητών.

Οι δύο Υπουργοί αντιμετώπισαν θετικά το αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, κατανοώντας ότι δεν θα πρέπει να διακοπεί ο κύκλος παραγωγής σπαραγγιών, ενδεχόμενο που θα προσέθετε μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, στα ήδη υπάρχοντα.

1 σχόλιο:

  1. Κύριε τζαμτζη καταστράφηκαν και αρκετοί σταυλοι κουβέντα δεν έχετε πει γιαυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365