Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Χρ. Μπάτσης: Παρουσίασα τα προβλήματα της περιοχής μας και ζήτησα λύσεις από τον Πρωθυπουργό

Δείτε την ανάρτηση του Δημάρχου Αλμωπίας
Παραβρέθηκα στη διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στην Έδεσσα. Κατά την ομιλία του παρουσίασα τα προβλήματα της περιοχής μας και ζήτησα λύσεις.

Συγκεκριμένα ζήτησα:

-Να συμπεριληφθεί ο Δήμος Αλμωπίας στους Ορεινούς Δήμους 

-Να επιταχυνθούν οι εγκρίσεις και οι υλοποιήσεις των έργων του "Αντώνης Τρίτσης" αλλά και των έργων που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση 

-Την επίσπευση ανέγερσης του Νηπιαγωγείου των Προμάχων 

-Την ανάγκη κατασκευής του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας 

-Την στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Αλμωπίας 

-Την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων της Αλμωπίας 

-Την δημιουργία δύο κεντρικών πρατηρίων καυσίμων στο Νομό Πέλλας, τα οποία θα τροφοδοτούν τα κρατικά οχήματα 

-Την ενίσχυση των Δήμων με μόνιμο προσωπικό. 

-Την σύνδεση των Λουτρών Πόζαρ με το Καιμακτσαλάν μέσω τιλεφερικ 

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς ο πρωθυπουργός άκουσε τα προβλήματα μας και δεσμεύτηκε πως θα βοηθήσει στην υλοποίηση των προτάσεων μας.


Η ενημέρωση του Δήμου Αλμωπίας:

Ευρεία σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό στην Έδεσσα 

Χρήστος Μπάτσης: "Εμείς οι ακρίτες θέλουμε πράξεις" 

Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό που διεξήχθη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην Έδεσσα μετείχε ο Δήμαρχος Αλμωπιας Χρήστος Μπάτσης. Στη διευρυμένη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, ο αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, o Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, οι Δήμαρχοι Πέλλας, Έδεσσας και Σκύδρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, οι βουλευτές του Νομού Πέλλας, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης κατά την παρέμβαση του, έθεσε στον πρωθυπουργό  όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αλμωπία αλλά και παρουσίασε προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής. 

Ο Δήμαρχος ζήτησε αρχικά να συμπεριληφθεί ο Δήμος Αλμωπίας στους ορεινούς Δήμους αφού διαθέτει όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά με βάση και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, απόφαση η οποία θα επιλύσει μια αδικία εις βάρος της περιοχής μας. 

Ακόμη ο Δήμαρχος Αλμωπιας Χρήστος Μπάτσης στην παρέμβαση του περιέγραψε τις δυσκολίες που υπήρξαν στη θερινή περίοδο στον αγροτικό τομέα και ειδικά στο κεράσι, στο ροδάκινο, στα σπαράγγια αλλά και στο όψιμο αμπέλι Εδέσσης όπως και στη συγκομιδή κάστανου που γίνεται αυτή την εποχή, δίνοντας στοιχεία στον πρωθυπουργό και ζητώντας την στήριξη του αγροτικού κόσμου, ενώ αναγνώρισε το γεγονός πως έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες του ΕΛΓΑ. 

 Επίσης ο Δήμαρχος έκανε λόγο και για την αύξηση των τιμών της ενέργειας, η οποία επηρεάζει τόσο την αγροτική παραγωγή όσο και την ευρύτερη τοπική οικονομία (επιχειρήσεις, μονάδες μεταποίησης, ξενοδοχεία αλλά και Δημοτικές Επιχειρήσεις).  Μάλιστα ο Δήμαρχος έθεσε και την ανάγκη στήριξης των Δήμων μέσω έκτακτης ενίσχυσης για την θέρμανση των σχολικών μονάδων αλλά και της πρόσληψης προσωπικού, ώστε οι Δήμοι να μπορούν να λειτουργούν εύρυθμα. Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση ο Δήμαρχος πρότεινε την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων, η οποία θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας. 

Οι προτάσεις του Δημάρχου συνεχίστηκαν με το σύστημα διαχείρισης των καυσίμων. Ο Δήμαρχος παρουσίασε στον πρωθυπουργό σχέδιο για την δημιουργία δύο κεντρικών πρατηρίων στο Νομό Πέλλας, από όπου με ένα ειδικό σύστημα εισροών και εκροών θα γίνεται η τροφοδοσία των κρατικών οχημάτων. 

 Ακόμη ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην ανάγκη επιτάχυνσης των έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης αλλά και στα υπόλοιπα έργα που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση, όπου υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις ενώ ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του Νηπιαγωγείου των Προμάχων, του 2ου Γυμνασίου της Αριδαίας αλλά και την υλοποίηση των υπολοίπων μελετών που έχουν εγκριθεί. 

Αναφορικά με τον τομέα του τουρισμού, ο  Δήμαρχος ζήτησε από τον πρωθυπουργό την ενίσχυση του τουριστικού τομέα της Πέλλας και της Αλμωπίας αφού η περιοχή μας διαθέτει μεγάλες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης. Μάλιστα κατέθεσε και πρόταση για την σύνδεση της Αλμωπίας με το χιονοδρομικό μέσω τιλεφερίκ, με τον πρωθυπουργό στην ομιλία του να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα Λουτρά Πόζαρ και στο πρωτοποριακό αίτημα του Δημάρχου Αλμωπίας. 

Τέλος ο Δήμαρχος ανέδειξε και τα πολιτιστικά μνημεία της Αλμωπίας, κάνοντας λόγο για  το Κάστρο της Χρυσής, το οποίο έχει ενταχθεί στο ταμείο Ανάκαμψης αλλά και τις Βυζαντινές εκκλησίες και τα Μοναστήρια της περιοχής, τα οποία συμβάλουν στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη. 

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης μετά το τέλος της σύσκεψης εξέφρασε την ικανοποίηση του αφού για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Πέλλα τόσο ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό αλλά και για το γεγονός πως ο  Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αλμωπία και τους κατοίκους της.



4 σχόλια:

  1. Από ταξιμο δεν έχασε κανενας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελικά είμαστε λίγοι.Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσφαλτο του είπες να φέρει για να ρίξεις μέσα στην Αριδαία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε μπορώ άλλο ρε παιδιά ειλικρινά ας γυρίσει σπίτι του.ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365