Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Κολωνός: «Η μητέρα δεν γνώριζε – Θα φανεί στην άρση απορρήτου» λέει ο Απόστολος Λύτρας

Λάθος ότι ζήτησε χρήματα η μητέρα
Ο δικηγόρος της 37χρονης μητέρας, που βρίσκεται προφυλακισμένη για μαστροπεία της ίδιας της κόρης της, μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ για την υπόθεση του Κολωνού, εξηγώντας πώς ο Ηλίας Μίχος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειας, ενώ έδωσε τη δική του εξήγηση για τα μηνύματα που έστελνε η μητέρα στο παιδί ζητώντας του χρήματα.


Ειδικότερα, ο Απόστολος Λύτρας διευκρίνισε πως η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό δεν κατάφερε να πείσει τις αρχές, ότι σχέση με το βιασμό και τη μαστροπεία εις βάρος του παιιδού, εξαιτίας των καταθέσεων, που βρέθηκαν σε λογαριασμούς της.


«Έχουν γίνει κάποιες καταθέσεις χρημάτων. Νομίζω ότι θα ταυτοποιηθούν τα άτομα που έχουνε κάνει τις συγκεκριμένες καταθέσεις. Θα δώσουν και αυτοί τις εξηγήσεις πως είχε γίνει η διαδικασία, με ποιον είχαν έρθει σε επαφή και νομίζω ότι θα προκύψει ότι η μητέρα, όπως έχει πει, ότι δεν γνώριζε τίποτα και ότι ήταν ένας λογαριασμός τον οποίο δεν τον χρησιμοποιούσε και τον πήρε το παιδί και τον έδωσε στον Μίχο» δήλωσε. 


Επανέλαβε πως το ίδιο έχει ισχυριστεί και η 12χρονη. Σε ερώτηση για το πώς μπορεί να ισχυρίζεται η πελάτισσά του ότι δεν γνώριζε τη συμπεριφορά του παιδιού και ότι γίνονταν ύποπτες κινήσεις σε τραπεζικό λογαριασμό που ήταν στο όνομά της απάντησε ότι «αυτό δεν συσχετίζεται με τη μαστροπεία αλλά με το πώς ασκούσε την επιμέλεια του παιδιού».


«Λάθος ότι ζήτησε χρήματα η μητέρα»


Ο ίδιος υποστήριξε πως η μητέρα ζήτησε χρήματα από τον Μίχο, ώστε να μην υποψιαστεί ότι τον είχε ήδη καταγγείλει στην αστυνομία. «Αν θέλετε να το κρίνω, είναι δεδομένο ότι ήταν λάθος το ότι ζήτησε τα χρήματα από τον Μίχο, αλλά ήδη τον είχε καταγγείλει. Ήξερε ότι ο Μίχος παρακολουθείται» συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας.


Σε ερώτηση γιατί η μητέρα ζήτησε από την ανήλικη να σβήσει κάποια μηνύματα ο ίδιος υποστήριξε ότι αυτό έγινε για να μη δώσει δικαίωμα στην θεία ότι ζητούσε χρήματα από την 12χρονη κόρη της.


«Ήταν χρήματα τα οποία είχε η γιαγιά της 12χρονης και μέσω αυτής προσπαθούσε να πιέσει την γιαγιά της να δώσει χρήματα στο παιδί και μετά το παιδί να τα δώσει στην ίδια», υποστήριξε.


Ο Απόστολος Λύτρας σημείωσε πως μέσα από τη δικογραφία προκύπτει πως κανένας από τους 212 – που είχαν μιλήσει μαζί του μέσω διαδικτύου – δεν είχε επικοινωνήσει με τη μητέρα του παιδιού.


Σημειώνεται πως μέσα στην εβδομάδα αναμένονται νέες συλλήψεις, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως τα ονόματα όσων εμπλέκονται θα δοθούν στην δημοσιότητα.


«Η άρση απορρήτου θα δείξει πως η μητέρα δεν εμπλέκεται»


«Περιμένουμε από το εγκληματολογικό να γίνει η άρση (του απορρήτου) και να αποδειχθεί ότι δεν έχει σχέση με τις εφαρμογές τέτοιες» προσθέτοντας ότι η μητέρα δεν είχε μπει ποτέ στο Blindchat, απ’ όπου φέρεται ο Μίχος να «ψάρευε» πελάτες για την ανήλικη.


Σε ερώτηση τι εικόνα σχημάτισε από την επαφή που είχε και με τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας ο κ. Λύτρας υποστήριξε ότι επαναλαμβάνουν όσα λέει και η μητέρα, δηλαδή ότι «ο Μίχος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειας. Η μητέρα άφηνε το παιδί εκεί. Το ίδιο έχει αναφέρει ο 18χρονος αδερφός της και η 19χρονη αδερφή της», είπε.


Τέλος, ο Απόστολος Λύτρας σημείωσε πως: «Και εμένα μου κάνει κάνει εντύπωση πως δεν υπήρχε επιστασία της 12χρονης, αλλά δεν συσχετίζεται με το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365