Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα χρέη μπλοκάρουν την αλλαγή παρόχου

«Στοπ» στους κακοπληρωτές προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση

Μπλόκο στις μετακινήσεις των καταναλωτών σε εταιρίες παροχής ενέργειας, εφόσον αυτοί δεν έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, βάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Στοπ» στους κακοπληρωτές προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση καθώς, με νέα ρύθμιση οι καταναλωτές δεν θα μπορούν να αλλάξουν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας εφόσον δεν εξοφλήσουν τις οφειλές τους.


Συγκεκριμένα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας ΣΚρέκας ανέφερε ότι στο υπουργείο έχουν ανοίξει οι συζητήσεις για να μπει ένα τέλος στην τακτική μερικών που μεταπηδούν από τον ένα πάροχο στον άλλο αφήνοντας πίσω τους χρέη. Διευκρίνισε, δε, ότι «οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να αλλάζουν πάροχο ανεξαρτήτως των οφειλών τους για να μπορούν να εξυπηρετούνται όσοι αντικειμενικά δυσκολεύονται να πληρώσουν εγκαίρως το λογαριασμό τους.»


«Συζητάμε όμως τρόπους προκειμένου να μη μεταπηδούν από τον έναν πάροχο στον άλλον αφήνοντας πίσω τους χρέη οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Το συζητάμε και θα προχωρήσουμε σε δίκαιες παρεμβάσεις ώστε να μην αυξηθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές», συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας.


Ένα από τα ζητήματα που συζητιούνται πάνω σε αυτό είναι η λήψη πρόσθετων μέτρων που θα συνεκτιμούν τη διαχρονική συμπεριφορά των καταναλωτών ως προς τις οφειλές τους και την εξόφληση των λογαριασμών τους.


Ο υπουργός ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η στήριξη στα νοικοκυριά θα συνεχιστεί καθώς «υπάρχουν οι απαραίτητες πηγές», ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός στο ότι δε θα χρειαστεί να επιβληθούν μέτρα περιορισμού κατανάλωσης ενέργειας στα νοικοκυριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365