Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Το μπαλάκι και η ευθύνη στην ΕΠΟ για την επανέναρξη

Το μπαλάκι και η ευθύνη στην ΕΠΟ για την επανέναρξη

Ευχάριστες για τα σωματεία που έχουν πρόβλημα με την εγγραφή τους στο μητρώο είναι οι ειδήσεις που βγαίνουν.

Συγκεκριμένα, ο Λευτέρης Αυγενάκης, έχοντας λάβει πλήρη γνώση της όλης κατάστασης που επικρατεί στα ερασιτεχνικά σωματεία της Ελλάδας και προφανώς λόγω κάποιων πιέσεων από τα υψηλά υφιστάμενα κλιμάκια, σπεύδει μέσω τροπολογίας του να βοηθήσει κάποιους συλλόγους που επιθυμούν να ενταχθούν στο μητρώο και δεν τα έχουν καταφέρει, από κάποια προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί παράταση της διαδικασίας ένταξης στο μητρώο μέχρι τις 23/10 και μετά αυτά τα σωματεία θα μπορούν να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους μέχρι τις 31/7/2023.

Αυτό σημαίνει ότι οι σύλλογοι αυτοί θα έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν τους αθλητικούς χώρους και κατά συνέπεια να συμμετάσχουν σε πρωταθλήματα.

Όταν υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για αυτή την εξέλιξη, το μπαλάκι θα πάει στην ΕΠΟ, όπου με την σειρά της θα πρέπει να δείξει ανάλογη βούληση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα όλα τα πρωταθλήματα της χώρας και να βγει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από την ομηρία που έχει περιέλθει.


Δεν έχουμε καμία τιμωρητική διάθεση, δίνουμε μια τελευταία παράταση για το Μητρώο

Με νέα ανάρτηση του ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρει τα εξής, βάλλοντας και πάλι κατά της ΕΠΟ:

«Προσπαθούμε συνεχώς να βοηθήσουμε όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία, που θέλουν να υπάρχει τάξη, διαφάνεια και είναι νόμιμα, να το πράξουν. Να διευκολυνθούν για να εγγραφούν στο Μητρώο και έχουμε αποδείξει ότι δεν έχουμε καμία τιμωρητική διάθεση, όμως η θέση μας είναι ξεκάθαρη και σταθερή: Κανένα μη νόμιμο σωματείο δεν μπορεί να συστοιχηθεί με τα χιλιάδες νόμιμα!

Έτσι, δίνουμε μια τελευταία ολιγοήμερη παράταση για την κατάθεση αιτήσεων εγγραφής στο Μητρώο 2022. Κι αυτή η παράταση θα αφορά έως και τις 23 Οκτωβρίου, 10 ημέρες από σήμερα.

Όσα σωματεία διαθέτουν ή θα αποκτήσουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και θα καταθέσουν την αίτηση εγγραφής τους στο Μητρώο έως και τις 23 του μηνός: -θα μπορούν κι αυτά, όπως συμβαίνει με τα πλήρως εγγεγραμμένα σωματεία, να χρησιμοποιούν τις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις που εποπτεύονται από το Υφυπουργείο, τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Θα μπορούν κι αυτά, όπως συμβαίνει με τα πλήρως εγγεγραμμένα σωματεία, να συμμετέχουν στις διοργανώσεις των Ομοσπονδιών ή των Ενώσεών τους, εκτός εκείνων που οδηγούν στη χορήγηση των παροχών και προνομίων του άρθρου 34 του ν. 2725/1999, δηλαδή τη μοριοδότηση διακεκριμένων νεαρών αθλητών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όσο για την πρόταση της ΕΠΟ, που ποτέ δεν ήρθε επίσημα στο Υπουργείο, αλλά την πληροφορηθήκαμε χτες μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, είναι προσχηματική, άδικη, ανεφάρμοστη και παράνομη.

Το προεδρείο της ΕΠΟ μας διδάσκει νέα διοικητικά ήθη!Τι ζητάει; Τα σωματεία που δεν έχουν προσέλθει στο Μητρώο (μόλις το 12,5% των ενεργών σε όλη τη χώρα) να αιτηθούν -απλώς, όχι να αποκτήσουν- Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και αυτομάτως να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα χιλιάδες σωματεία που είναι εγγεγραμμένα και νόμιμα! Να αναγνωρίσουμε, δηλαδή, αδιακρίτως και τα παράνομα! Όσα λειτουργούν έως και σήμερα χωρίς Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και χωρίς καμία διάθεση να νοικοκυρευτούν!Η υπευθυνότητά τους ξεχειλίζει!

Μπορεί στην ΕΠΟ να έχουν συνηθίσει να παρανομούν (υπό τον μανδύα του «αυτοδιοίκητου», που το παρερμηνεύουν συχνά πυκνά και φτάνουν στην «ασυδοσία»), αλλά εμείς δεν παρανομούμε, ούτε θα το πράξουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365