Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Ο Πάπας Φραγκίσκος παραδέχεται: «Ιερείς και μοναχές βλέπουν επίσης πορνό στο Διαδίκτυο»

Για το «διάβολο» όπως τον αποκάλεσε της ψηφιακής πορνογραφίας μίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος

«Είναι μια κακία που έχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι» ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος σε ομιλία του σε φοιτητές θεολογίας ζητώντας να είναι προσεκτικοί.


Για το «διάβολο» όπως τον αποκάλεσε της ψηφιακής πορνογραφίας μίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος προειδοποιώντας τους νέους ιεροσπουδαστές για τους κινδύνους που ελλοχεύουν ενώ παραδέχτηκε επίσης ότι η παρακολούθηση διαδικτυακού πορνό είναι κάτι κακό που κάνουν ακόμα και ιερείς και καλόγριες. 


«Ο Διάβολος εισέρχεται από εκεί, και δεν μιλάω μόνο για εγκληματική πορνογραφία, όπως η κακοποίηση παιδιών: αυτό είναι ήδη εκφυλισμός. Μιλάω για την κάπως “φυσιολογική” πορνογραφία. Αγαπητά αδέλφια, να είστε προσεκτικοί» τόνισε μιλώντας σε φοιτητές θεολογίας τη Δευτέρα και πρόσθεσε πως η πορνογραφία είναι «κάτι που αποδυναμώνει την ψυχή» και «την ιερατική καρδιά».


«Δεν θα πω, "σηκώστε το χέρι σας αν είχατε τουλάχιστον μία εμπειρία από αυτό"», είπε ο Πάπας. «Αλλά αν ο καθένας από εσάς νομίζει ότι είχε την εμπειρία ή τον πειρασμό… Είναι μια κακία που έχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι. Επίσης ιερείς και μοναχές. Από εκεί μπαίνει ο διάβολος. Και δεν μιλώ μόνο για την ψηφιακή πορνογραφία όπως αυτή της κακοποίησης παιδιών, αυτό είναι ήδη εκφυλισμός. Αγαπητοί αδελφοί, δώστε προσοχή σε αυτό» κατέληξε ο Πάπας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365