Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Ένα «παλιό» φάρμακο για την υπέρταση θεραπεύει και την τριχόπτωση

Το πρόβλημα της τριχόπτωσης απασχολεί εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους

Ένα παλιότερο φάρμακο για την υπέρταση θεραπεύει όπως φαίνεται και την τριχόπτωση. Σύμφωνα με τον δρα Μπρετ Κινγκ, δερματολόγο της Ιατρικής Σχολής του Γέιλ, η μινοξιδίλη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία και το κόστος της ανέρχεται σε μερικά λεπτά του ευρώ ημερησίως.

Όπως ανέφεραν οι New York Times, δερματολόγοι που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση της αλωπεκείας, υποστηρίζουν ότι η μινοξιδίλη είναι ακόμη πιο αποτελεσματική αν ληφθεί σε χαμηλές δόσεις από το στόμα και όχι με την συμβατική χρήση, δηλαδή στο κεφάλι του χρήστη.


Το πρόβλημα της τριχόπτωσης απασχολεί εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους και έχει δημιουργηθεί μια τεράστια βιομηχανία που υπόσχεται λύση στο πρόβλημα με διαφόρων ειδών μεθόδους, θεραπείες και προϊόντα. Πολλοί ειδικοί λένε ότι οι περισσότερες από αυτές τις λύσεις που δαπανούν τεράστια ποσά για να διαφημιστούν είναι στην πράξη αναποτελεσματικές.


«Κυκλοφορεί στην αγορά μια τεράστια ποικιλία άχρηστων προϊόντων που υπόσχονται την αναγέννηση της τρίχας και των μαλλιών. Τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα κοστίζουν πολύ και παρά την αναποτελεσματικότητα τους συνεχίζουν να πωλούνται εξαιτίας της σφοδρής επιθυμίας των ανθρώπων να βγάλουν μαλλιά» αναφέρει ο δρ. Μπρετ Κινγκ, δερματολόγος της Σχολής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Γέιλ στις ΗΠΑ.


¨Όπως γράφει και το News4Health.gr, σύμφωνα με τον δρα Κίνγκ αλλά και αρκετούς συναδέλφους του η μινοξιδίλη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία και το κόστος της ανέρχεται σε μερικά λεπτά του ευρώ ημερησίως.


Ολα ξεκίνησαν όταν κάποιοι ασθενείς που ελάμβαναν θεραπεία μινοξιδίλης και τους ήταν δυσάρεστη η χρήση του φαρμάκου στο κεφάλι ξεκίνησαν να λαμβάνουν μικρές δόσεις του φαρμάκου σε μορφή χαπιού. Διαπιστώθηκε ότι τα χάπια ήταν πιο αποτελεσματικά από την θεραπεία στο κεφάλι.


Αυτή η εξέλιξη δεν έχει γίνει ακόμη ιδιαίτερα γνωστή στην ιατρική κοινότητα και για αυτό δεν έχει ακόμη καν υπάρξει διαδικασία έγκρισης της από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) με αποτέλεσμα να συνταγογραφείται μεν νόμιμα από τους δερματολόγους αλλά για άλλη χρήση από αυτή που κάνει κάποιος που αντιμετωπίζει πρόβλημα τριχόπτωσης.


Πρόκειται για μια συνηθισμένη τακτική στον κόσμο των δερματολόγων οι οποίοι δίνουν συχνά σε ασθενείς φάρμακα για μια πάθηση τα οποία έχουν εγκριθεί για κάποια άλλη αλλά έχει διαπιστωθεί ότι βοηθούν και σε άλλες παθήσεις χωρίς να έχουν ωστόσο εγκριθεί για συνταγογράφηση σε αυτές.


Η μονοξιδίλη εγκρίθηκε για χορήγηση σε ασθενείς με υπέρταση το 1988 και σε γυναίκες το 1992 και πολλοί ασθενείς διαπίστωσαν ότι από την στιγμή που ξεκίνησαν τη θεραπεία απέκτησαν αυξημένη τριχοφυΐα σε όλο τους το σώμα. Έτσι, η εταιρεία που παρήγαγε το φάρμακο αποφάσισε να δημιουργήσει μια λοσιόν αύξησης των μαλλιών με βάση τη συγκεκριμένη ουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365