Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Pfizer: Ελπίδες ότι το εμβόλιο κατά του καρκίνου θα είναι έτοιμο μέχρι το 2030

Ελπίδες για το εμβόλιο κατά του καρκίνου
Τα εμβόλια κατά του καρκίνου θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα πριν από το τέλος της δεκαετίας, λένε ο Ουγκούρ Σαχίν και η Οζλέμ Τουρετσί, συνιδρυτές της BioNTech και το δίδυμο που βρίσκεται πίσω από ένα από τα πιο επιτυχημένα εμβόλια κατά του Covid.

Πιο συγκεκριμένα, το ζευγάρι που βρίσκεται πίσω από την εταιρεία, οι Uğur Şahin και Özlem Türeci, οι οποίοι συνίδρυσαν την BioNTech, που συνεργάστηκε με την Pfizer για τη δημιουργία του mRNA εμβολίου κατά του κορονοϊού, τονίζουν ότι πρόσφατες ανακαλύψεις τροφοδοτούν την αισιοδοξία τους για ανάπτυξη εμβολίων κατά του καρκίνου μέσα στα επόμενα χρόνια.


Σύμφωνα με την καθηγήτρια Türeci, η τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιήθηκε για το εμβόλιο του κορονοϊού θα μπορούσε να επαναπροσδιοριστεί έτσι ώστε να προετοιμάζει το ανοσοποιητικό σύστημα για επίθεση σε καρκινικά κύτταρα.


Σε ερώτηση για το πότε τα εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου θα μπορούσαν να είναι έτοιμα για χρήση σε ασθενείς, ο καθηγητής Sahin δήλωσε ότι θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα «πριν από το 2030».


Η BioNTech εργαζόταν πάνω σε εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου πριν από την εμφάνιση της πανδημίας, αλλά η εταιρεία στράφηκε στην παραγωγή εμβολίων Covid λόγω της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης. Η εταιρεία διαθέτει τώρα αρκετά εμβόλια κατά του καρκίνου σε κλινικές δοκιμές.


Πηγή: Independent


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365