Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

SL2 ένα πρωτάθλημα για κλάματα

Ένα πρωτάθλημα για κλάματα

Τριτοκοσμικές καταστάσεις για την πλειονότητα των ΠΑΕ της SL2 που αποχωρούν η ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα.

Ένα πρωτάθλημα που μοιάζει με έκτρωμα που δημιουργήθηκε με τις ευλογίες του υφυπουργού Αθλητισμού, η SL2 των 30 ΠΑΕ να ´χαμε να λέγαμε, είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει, ενώ μέχρι και σήμερα είναι στον αέρα ποιες ομάδες θα καταφέρουν να συμμετέχουν σε αυτό!

Ήδη κατέβασαν ρολά και αποχώρησαν δύο ιστορικές ομάδες, η Ξάνθη και ο Εργοτέλης. Από τη διοργανώτρια αρχή είχε δοθεί μία πρώτη ημερομηνία έναρξη και συγκεκριμένα η 11η Σεπτεμβρίου. Πέρασαν οι μέρες και λέγεται πως οι ομάδες θα βρεθούν στη σέντρα για την 1η αγωνιστική στις 15 Οκτωβρίου. 

Κανένας βέβαια δεν το πιστεύει και η έναρξη του πρωταθλήματος αναμένεται να οριστεί σε νέα ημερομηνία.

Η περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε για τις ομάδες της SL2 στις αρχές του Μάη και οι ομάδες είναι στον έκτο μήνα χωρίς παιχνίδι στο πρωτάθλημα! 

Αυτά γίνονται μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με ευθύνη του υφυπουργού Αθλητισμού. 

Το βασικότερο πρόβλημα είναι το οικονομικό, αφού στην πλειονότητά τους οι ΠΑΕ της κατηγορίας δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τους μισθούς των παικτών και οι αρμόδιοι αντί να μειώσουν τον αριθμό των ομάδων, τον αυξάνουν για να εξυπηρετήσουν γνωστούς και φίλους, όπως γίνεται συνήθως στην Ελλάδα, αφού υπάρχει συχνά η εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Υπάρχουν βέβαια και ομάδες που είναι οικονομικά καλά και οργανωμένες, που είχαν ξεκινήσει προετοιμασία από τον Ιούλιο για να είναι έτοιμες στα μέσα Σεπτεμβρίου. 

Οι παίκτες αυτών των ομάδων έχουν «καεί» από το ζέσταμα. Οι περισσότερες ομάδες έπειτα από μερικές αναβολές ξεκίνησαν προετοιμασία τον Αύγουστο.

Αρκετές ΠΑΕ είναι εντελώς ανοργάνωτες και υποστελεχωμένες, χωρίς χρήματα και με ένα σωρό προβλήματα, όσο για τα χρέη τους από την σεζόν που πέρασε καλύτερα να μην αναφερθούμε.

Σε πολλές ομάδες το ρόστερ συμπληρώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση και εδώ υπάρχει άλλη μία ελληνική ποδοσφαιρική πατέντα. Συνήθως τα συμβόλαια ξεκινούν από διάρκεια ενός έτους, ωστόσο η SL2 αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών στέλνονται στη διοργανώτρια αρχή και την ΕΠΟ τον Σεπτέμβριο και οι ομάδες τους πληρώνουν για οκτώ έως εννέα μήνες αντί για δώδεκα, θα μου πείτε πάλι καλά γιατί κάποιοι άνθρωποι κινδυνεύουν να πάνε φυλακή, ξοδεύοντας αλόγιστα χρήματα.

Το ίδιο σκηνικό ισχύει και με τους προπονητές. Ακόμη κι όταν δουλεύουν από τον Αύγουστο, τους πληρώνουν μόλις αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Γι’ αυτό κάποιοι αποχωρούν πριν από τη σέντρα καθώς δεν είναι προπονητές από χόμπι.

Οι τραγελαφικές καταστάσεις δεν σταματούν εδώ. Οι ομάδες δεν έχουν στη διάθεσή τους για τις προπονήσεις τις μπάλες που θα χρησιμοποιηθούν στο πρωτάθλημα! 

Η μεταγραφική περίοδος επεκτάθηκε και τον Σεπτέμβριο και οι ομάδες της SL2 στις οποίες έχει επιβληθεί περιορισμός στις μεταγραφές φέρνουν στη χώρα μας με τουριστική βίζα ερασιτέχνες παίκτες από τη Λατινική Αμερική ή τις Αφρικανικές χώρες. Τους κοιμίζουν σε τετράκλινα δωμάτια και κάποιες απ’ αυτές τους προσφέρουν ένα γεύμα και ένα δείπνο. Υπάρχουν και σωματεία που δεν τους δίνουν ούτε σάντουιτς…

Άραγε πόσο περήφανοι αισθάνονται αυτοί οι κύριοι που με τις ιδέες που έχουν, υποβαθμίζουν το ποδόσφαιρο, αλλά και την ίδια στην χώρα μας.!!!!

3 σχόλια:

  1. Ξέρουμε περίπου πόσο κοστίζει μια χρονιά στη SL2 χωρίς τους μισθούς των παικτών??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως τα λέτε είναι κι ακόμα είναι παίκτες όπου ακόμα περιμένουν να πάρουν τα χρήματα τους από την σεζόν πού πέρασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα αυτή είναι ερώτηση ή υπονοης κάτι, γιατί αν είναι το δεύτερο όποιος δεν μπορεί νά πληρώσει παίχτες χωρίς να σπάσεις αυγά ομελέτα δεν κάνεις κι έτσι με τούς παίχτες μαζί είναι η ομάδα???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365