Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Πώς ένας αστυνομικός έσωσε από πνιγμό 6χρονο αγόρι που στραβοκατάπιε

Στιγμές αγωνίας

Τον δικό του «φύλακα άγγελο» είχε ένα 6χρονο αγοράκι από την Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Χάρη στις σωτήριες ενέργειες ενός αστυνομικού, το παιδάκι κρατήθηκε στη ζωή και στη συνέχεια στήθηκε γέφυρα σωτηρίας από αστυνομικούς προκειμένου η διακομιδή του στο Ιπποκράτειο να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια.


Οι στιγμές αγωνίας για την οικογένεια του παιδιού ξεκίνησαν γύρω στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση για ένα ανήλικο που δεν μπορούσε να αναπνεύσει στην περιοχή της Ευκαρπίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το ανήλικο στραβοκατάπιε ενώ έτρωγε και στη συνέχεια υπέστη εισρόφηση


Πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης έφτασε άμεσα στο διαμέρισμα της οικογένειας. Διαπίστωσαν και οι ίδιοι πως το 6χρονο αγοράκι παρουσίαζε δυσκολία στην αναπνοή, ενώ ανά διαστήματα η ανάσα του κοβόταν, με τους γονείς του παιδιού να βιώνουν στιγμές αγωνίας.


 Λίγες στιγμές αργότερα, θα ζούσαν τον απόλυτο εφιάλτη: Το παιδάκι τους σταμάτησε να αναπνέει!, Τότε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης χωρίς δεύτερη σκέψη, ενήργησε σαν από μηχανής θεός και προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο αγοράκι.


Αφού έβαλε το ένα του χέρι στο στήθος του αγοριού, έγειρε το σώμα του προς τα εμπρός και στη συνέχεια του έδωσε χτυπήματα στην πλάτη. Με την ενέργεια αυτή ο αστυνομικός έσωσε το παιδάκι, αφού η τροφή που του έφραζε το αναπνευστικό σύστημα βγήκε από το στόμα και τη μύτη του. Το αγοράκι ανέπνεε και πάλι!


Λίγο αργότερα στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε το 6χρονο παιδί και το μετέφερε στο Ιπποκράτειο.


Σημειώνεται πως σε όλη τη διαδρομή από την Ευκαρπία μέχρι το Ιπποκράτειο, δικυκλιστές αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και «Ζ» και περιπολικό της Άμεσης Δράσης συνόδευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνέδραμαν στην άμεση διακομιδή του ανήλικου αγοριού στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365