Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Λ. Προκοπίδης: «Ο Δήμος, δεν είναι μαγαζάκι κανενός κύριε Δήμαρχε»

Δείτε την ανάρτηση του υποψηφίου Δημάρχου Αλμωπίας Λάκη Προκοπίδη
Δείτε την ανάρτηση του υποψηφίου Δημάρχου Αλμωπίας Λάκη Προκοπίδη:

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 31-10-2022 και προ ημερήσιας διάταξης, έθεσα σειρά ζητημάτων, που  απασχολούν τους δημότες και κατέθεσα προτάσεις για καλύτερη λειτουργία του Δήμου.

Τα βασικότερα σημεία της ομιλίας μου αφορούσαν, την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Πέλλα και τα έργα που εξήγγειλε, την λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής, την καθυστέρηση που παρατηρείται στην σύνταξη της Οικονομοτεχνικής μελέτης για την ανάπτυξη της Λουτρόπολης, τη λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης ΑΜΕΑ καθώς και για τα προβλήματα που προέκυψαν από την προσπάθεια λειτουργίας του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Το σημαντικότερα σημεία της ομιλίας μου είναι το εξής:
«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με την λειτουργία της  Οικονομικής Επιτροπής και σε συνέχεια των όσων είπα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου την χαρακτήρισα “κολοβή” κατά τα πρότυπα του Αγγλικού κολοβού Κοινοβουλίου του 1650.

Σαφώς και υπήρξε μια παράλειψη από το Προεδρείο.
Δεν εφαρμόστηκε η εγκύκλιος 932/29-11-2021, που αφορά τη “διαδικασία συγκρότησης και εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Ε.Π.Ζ.”, για την εκλογή αναπληρωματικών μελών.

Άμεσα, θα πρέπει να προχωρήσουμε στις διορθωτικές ενέργειες, προκειμένου να αποκαταστήσουμε, μια στρεβλή πραγματικότητα.

Είναι θέμα δημοκρατίας και σίγουρα αυτή η κατάσταση δεν τιμά την Δημοτική Αρχή.

Δεν μπορεί η αντιπολίτευση με διάφορα “τρόπους” να αποκλείεται των συνεδριάσεων και σκοπίμως να επιλέγονται ώρες, που είναι αδύνατη η παρουσία της  και αδύνατη η συμμετοχή αναπληρωματικών μελών.

Στη Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών, το πάρτι των προσλήψεων συνεχίζεται.
Τα οικονομικά της επιχείρησης, όπως παρουσιάστηκαν και στον απολογισμό του 2021, είναι σε οριακή κατάσταση, κάτι που δεν ενδιαφέρει τη διοικηση.

Είχα αναφέρει σε προηγούμενη ομιλία μου και με αφορμή τις προσλήψεις του 2021, ότι για το 2022, ο αριθμός θα ξεπεραστεί και πάμε για νέο ρεκόρ…

Αντί να δούμε πως θα βελτιώσουμε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς τα παράπονα των επισκεπτών, όλο και είναι πιο έντονα.

Αντί να δούμε πως θα εκπαιδεύσουμε το προσωπικό που προσλαμβάνουμε, η συμπεριφορά του οποίου σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαράδεκτη, καθώς νοιώθουν ότι έχουν πλάτες…

Αντί να προχωρήσει η τροποποίηση του Καταστατικού και να προσαρμοστούν όλες οι διατάξεις στη σύγχρονη πραγματικότητα και να συμπεριληφθούν στη διοίκηση οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και των φορέων που
δραστηριοποιούνται στον τουρισμό

Αντί να δούμε πως θα βελτιώσουμε το σύστημα των κρατήσεων για μια θέση στις πισίνες, που είναι απαρχαιωμένο.

Πως δηλαδή θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή on line  κρατήσεων, όπως γίνεται σε όλους τους σοβαρούς φορείς.

Είναι δυνατόν, σήμερα που ζούμε στην νέα ψηφιακή εποχή και να λειτουργούμε στη δημοτική επιχείρηση των Λουτρών, με συνθήκες του 20ου αιώνα.

Έτσι θα γίνουμε ένας σοβαρός τουριστικός προορισμός;
Τι θα απαντήσουμε στους δεκάδες συνδημότες μας, που έχουν επενδύσει στον τουρισμό και θέλουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Σε τέτοια σοβαρά ζητήματα, ερασιτεχνισμοί δεν επιτρέπονται…

Και να πάμε σε ένα άλλο μεγάλο ζήτημα. Την σύνταξης οικονομοτεχνικής μελέτης, στα πλαίσια του νόμου 4875/23-12-2021. Υπάρχει μια τρομερή καθυστέρηση. Η διοίκηση, από την επόμενη ημέρα της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, έπρεπε να είναι με το πόδι τέρμα στο γκάζι.. και να τρέχει όλες τις διαδικασίες και τις υποχρεώσεις που ανέλαβε.

Δυστυχώς πέντε μήνες μετά, δεν έχουμε δει το παραμικρό.
Να τονίσω ότι δεν έχουμε άπλετο χρόνο, για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες. Το άρθρο 17 του νόμου είναι σαφές.“Αν παρέλθουν οι προθεσμίες, η απόφαση
του πρώτου εδαφίου, εκδίδεται χωρίς να προηγηθεί σύμφωνη γνώμη του ΟΤΑ α΄ βαθμού, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκονται τα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία”, δηλαδή η Λουτρόπολη θα συμπεριληφθεί και θα λειτουργεί υπό το καθεστώς της «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος Α.Ε.».

Μια και αναφέρθηκα και στην on line έκδοση εισιτηρίων στις πισίνες των Λουτρών, επιτρέψτε μου να κάνω και μια αναφορά και στην εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΥΑ.
Απαράδεκτη κατάσταση. Ακόμα χειρότερα απ΄ ότι στα Λουτρά.
Απέτυχε η Διοίκηση να εφαρμόσει τρόπους πληρωμής, συμβατούς με την σύγχρονη πραγματικότητα, που θα εξυπηρετούν τους πολίτες, οι οποίοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στο υπόγειο του δημαρχείου και να πληρώνουν το λογαριασμό του νερού.

Πρέπει να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία, τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας και να κάνουμε τη ζωή των συνδημοτόμων πιο εύκολη.

Διαβάζω στον τοπικό τύπο για μια σειρά εκδηλώσεων του Δήμου και στις οποίες η αντιπολίτευση δεν ενημερώνετε και κυρίως δεν καλείτε για να συμμετάσχει.
Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση θα πρέπει να τελειώσει. Τον Δήμο τον εκπροσωπεί όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο η Δημοτική Αρχή.
Ο Δήμος, δεν είναι μαγαζάκι κανενός κύριε Δήμαρχε για να κάνετε πολιτική, μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Ένα θέμα στο οποίο θα ήθελα να αναφερθώ για άλλη μια άλλη μια φορά, είναι, η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης(κέντρο διημέρευσης ΑΜΕΑ), που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΕΘΙΑΓΕ(παλιό αεροδρόμιο).

Μέσω του Δήμου, ολοκληρώθηκε παρέμβαση της τάξης των 62.000 ευρώ και δυστυχώς παραμένει εγκαταλελειμμένο, τα χόρτα  το έχουν καλύψει και άγνωστο πότε θα λειτουργήσει.
Θα πρέπει τάχιστα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες χορήγησης Αριθμού και εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο και να εγκατασταθούν τα άτομα που προβλέπονται.

Καθώς μιλάμε για μια κοινωνική δομή, επιτρέψτε μου να κάνω και μια σύντομη αναφορά στο ΚΔΑΠ του Δήμου, που λειτουργεί υπό την επίβλεψη της ΔΗΚΕΔΑ. Μαθαίνω ότι η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη. Υπάρχουν προβλήματα με την μείωση του αριθμού των μαθητών, από τη μείωση των χορηγούμενων vouchers. Οι εργαζόμενοι καταβάλουν κάθε προσπάθεια, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Η διοίκηση όμως, θα πρέπει να κάνει τη λειτουργία της μονάδας, πιο ελκυστική για να επανέλθει ο αριθμός των μαθητών στη πρότερα κατάσταση.

Η προσπάθεια εγγραφής μαθητών και εκτός vouchers, θα βοηθήσει σημαντικά.
Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για τα κοιμητήρια της Αριδαίας. Έχουμε αναφερθεί στην άναρχη κατάσταση που επικρατεί, παρά το γεγονός ότι έχουμε ψηφίσει έναν νέο Κανονισμό Λειτουργίας.
Η κατάσταση είναι αφόρητη.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, θα πρέπει να εξετάσουμε και προγραμματίσουμε ενδεχόμενα, τη λειτουργία νέων κοιμητηρίων στην Ενορία του Αγίου Αντωνίου.

Θα πρέπει να  προχωρήσουμε στην εύρεση χώρου,  τον οποίο θα ζητήσουμε από το Τμήμα πολιτικής της Π.Ε. Πέλλας.
Διάβασα σε τοπικά ΜΜΕ για την εξώδικη δήλωση κτηνοτρόφου, αλλά και έγινα δέκτης πολλών παραπόνων, σε επίσκεψή μου στον Εξαπλάτανο, σχετικά με την
εγκατάσταση σε αγροτεμάχιο του αγροκτήματος Εξαπλατάνου, καταφυγίου αδέσποτων ζώων(σκύλων) συντροφιάς.

Οι ανησυχίες των κατοίκων είναι τεράστιες. Πρωτίστως αν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Το συμπέρασμα είναι, ότι στρέφουμε όλο το χωριό εναντίον μια προσπάθειας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες.

Νομίζω ότι θα πρέπει να επανεξετασθεί το θέμα από μηδενική βάση, να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες και να μη εμπλακεί ο δήμος σε δικαστικές διαμάχες που θα έχουν ως αποτέλεσμα την απ ένταξη του έργου και το χάσιμο μιας ευκαιρίας, για την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος, που ταλανίζει τους πολίτες του δήμου".

4 σχόλια:

 1. κύριε Προκοπίδη δυστυχώς για αρκετό κόσμο στην περιοχή μας η πλειοψηφία δεν γνωρίζει πολλά πράγματα.
  Δεν κερδίζει η ποιότητα, ο αστικός πολιτισμός και η εξέλιξη.
  Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα στη τύχη τους?
  Θα πρέπει να θυμόμαστε όλοι πως δεν είναι όλες οι ψήφοι ίδιας αξίας.Ας φέρουμε τα παιδιά μας απο το εξωτερικό βελτιώνοντας τον τόπο μας.
  Ας κάνουμε την Αριδαία και πάλι πόλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 9.52 η Αριδαία ποτέ δεν ήταν πόλη. Ένα μεγάλο χωριό είναι. Ούτε οι πολυκατοικίας, ούτε οι τράπεζες και οι οποίες δημόσιες υπηρεσίες έχει την κάνουν πόλη. Όσο οι νοοτροπίες των κατοίκων ψηφοφόρων και οι νοοτροπίες των δημάρχων και δημοτικών συμβούλων παραμένουν ίδιες, μεγάλο χωριό θα ήμαστε. Θα το διαπιστωσουμε με τις νεες υποψηφιότητες στις επόμενες εκλογές


   Διαγραφή
 2. Τι να εκπαιδεύσετε τον υπάλληλο..? Τι είναι? Ο υπάλληλος πρέπει να είναι από πριν εκπαιδευμένος κ καταρτισμενος, με τα πτυχία, τα αγγλικά του κλπ. Κάτι που δεν ισχύει με τα 2μηνα..Αυτος που θα μπει 2μηνο τι υπηρεσίες να προσφέρει..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παλιά οι προηγούμενοι δήμαρχοι βγαζαν ασεπ. Και ολλοι είχαν αγγλικά κ υπολογιστές... Σας τα λέει ο παοις.. Ζητήστε 8μηνα..ασεπ με πτυχία κλπ. Εννοείτε ότι θα ανέβει το επίπεδο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365