Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Ε. Προκοπίδης: Έθεσε το ζήτημα του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στην Τ.Κ. Εξαπλατάνου

Δείτε την ανάρτηση του υποψηφίου Δημάρχου Αλμωπίας
Δείτε την ανάρτηση του υποψηφίου Δημάρχου Αλμωπίας:

Ως μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλμωπίας, απέστειλα επιστολή, προκειμένου να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων(σκύλων) συντροφιάς, στην Τ.Κ. Εξαπλατάνου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, έχει ως εξής:

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα  της δημιουργίας κυνοκομείου στην Τοπική Κοινότητα Εξαπλατάνου και αναδείχθηκαν οι ανησυχίες των κατοίκων, για τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια ενέργεια.

Υπήρξαν αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων και εστάλη σχετικό εξώδικο προς το Δήμο.

Στρέφουμε το χωριό εναντίον μιας προσπάθειας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες.   

Πριν προηγηθεί οποιαδήποτε ενέργεια, το θέμα έπρεπε να συζητηθεί στην Ε. Π. Ζ., στις αρμοδιότητες της οποίας υπάγεται. 

Όπως ενδεχόμενα γνωρίζετε, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία,    αρμόδια Υπηρεσία για την έκδοση της άδειας και λειτουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, είναι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής-Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας, όπου υποβάλλεται η αίτηση μαζί με την τεχνική μελέτη περί κτιριακής συγκρότησης της υπό ίδρυσης εγκατάστασης, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η Υπηρεσία παραπέμπει τα στοιχεία σε τριμελή Επιτροπή, για τον έλεγχο του αιτήματος και την διενέργεια αυτοψίας στο ακίνητο και τέλος γνωμοδοτεί αιτιολογημένα εάν αυτό πληροί τις προϋποθέσεις. Ακολούθως, συντάσσει σχετικό πρακτικό, που υποβάλλει στην Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Από τα υπάρχοντα στοιχεία είναι σαφές, ότι δεν πληρούνται οι υγειονομικοί όροι που απαιτούνται και αναφέρονται με σαφήνεια στη σχετική νομοθεσία.

Ακολουθήθηκε μια λανθασμένη διαδικασία, αγνοώντας της Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες έπρεπε να συντάξουν συνοδευτική τεχνική μελέτη. Και φυσικά, ουδέποτε υποβλήθηκε σχετικό αίτημα στη ΔΑΟΚ Πέλλας-Τμήμα Κτηνιατρικής.

Νομίζω ότι πρέπει να επανεξετασθεί το θέμα, από μηδενική βάση, να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες, για να μη εμπλακεί ο Δήμος σε δικαστικές διαμάχες, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την απένταξη του έργου και το χάσιμο μιας ευκαιρίας για την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος για τους πολίτες του Δήμου.

Για το λόγο αυτό θα σας παρακαλούσα όπως το θέμα συζητηθεί στην Ε.Π.Ζ, στην επόμενη τακτική συνεδρίασή της.

Με εκτίμηση

Προκοπιδης Ευάγγελος

Μέλος Ε.Π.Ζ Δήμου Αλμωπίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365