Το αυξημένο κόστος παραγωγής έχει οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών κτηνοτροφικών μονάδων στη χώρα και την ίδια ώρα οι τιμές στο κρέας συνεχώς αυξάνονται και γίνονται πλέον απλησίαστες.Aβάσταχτο το κόστος παραγωγής
Επιπλέον κτηνοτρόφος τόνισε πως το κόστος παραγωγής είναι μεγάλο και αβάσταχτο για τους κτηνοτρόφους.
«Έχουν αυξηθεί οι πρώτες ύλης, οι ζωοτροφές μας έχουν αυξηθεί κατά 100%-150%, η ενέργεια έχει αυξηθεί κατά 300%. Συνήθως όλα αυτά μπορούσαμε να τα απορροφήσουμε όταν γίνονταν οι ανάλογες ενέργειες από τις εταιρείες. Πλέον οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι η αγορά δεν μπορεί να υποστηρίξει περαιτέρω αύξηση, επομένως έχουν παγώσει οι τιμές», είπε ο Λευτέρης Αγγέλου μιλώντας στο mega.
Όπως τόνισε ο ίδιος, πέρυσι το μηνιαίο κοστολόγιο ανερχόταν στα 37.000 περίπου, ενώ φέτος οι δαπάνες ανέρχονται στα 46.000 ευρώ.
«Βγαίνουμε οριακά και γι’ αυτό δεν μπαίνουν νέοι στον κλάδο, γιατί αυτές οι επιχειρήσεις πλέον δεν μπορούν να κάνουν απόσβεση», δήλωσε.
Ειδικότερα, η τσιμπημένη τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος οφείλεται στο μεγάλο κόστος παραγωγής.
Όλα τα παραπάνω είναι ασύμφορα για τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι προειδοποιούν πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρχει έλλειψη στα γαλακτοκομικά.
Το παραμύθι κόστος παραγωγής αυτό πέφτει στην πλάτη του κτηνοτροφου που πουλάει το πολύ 5.5 ευρώ πως Φτάνει στο σούπερ μάρκετ 15 και 20 ευρώ ακόμα και το κοστος στο σφαγείο το πληρώνει ο κτηνοτροφος με το συκώτι το δέρμα το κεφάλι και όλα τα υπόλοιπα που του παίρνουν κοιλιές έντερα πόδια όλα τα εκμετάλλευονται σε βάρος του κτηνοτροφου όλοι τον κατακλεβουν ολοι
ΑπάντησηΔιαγραφή