Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Οι κτηνοτρόφοι προειδοποιούν για έλλειψη γαλακτοκομικών - Aβάσταχτο το κόστος παραγωγής

Aβάσταχτο το κόστος παραγωγής
Το αυξημένο κόστος παραγωγής έχει οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών κτηνοτροφικών μονάδων στη χώρα και την ίδια ώρα οι τιμές στο κρέας συνεχώς αυξάνονται και γίνονται πλέον απλησίαστες.


Επιπλέον κτηνοτρόφος τόνισε πως το κόστος παραγωγής είναι μεγάλο και αβάσταχτο για τους κτηνοτρόφους.


«Έχουν αυξηθεί οι πρώτες ύλης, οι ζωοτροφές μας έχουν αυξηθεί κατά 100%-150%, η ενέργεια έχει αυξηθεί κατά 300%. Συνήθως όλα αυτά μπορούσαμε να τα απορροφήσουμε όταν γίνονταν οι ανάλογες ενέργειες από τις εταιρείες. Πλέον οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι η αγορά δεν μπορεί να υποστηρίξει περαιτέρω αύξηση, επομένως έχουν παγώσει οι τιμές», είπε ο Λευτέρης Αγγέλου μιλώντας στο mega.


Όπως τόνισε ο ίδιος, πέρυσι το μηνιαίο κοστολόγιο ανερχόταν στα 37.000 περίπου, ενώ φέτος οι δαπάνες ανέρχονται στα 46.000 ευρώ.


«Βγαίνουμε οριακά και γι’ αυτό δεν μπαίνουν νέοι στον κλάδο, γιατί αυτές οι επιχειρήσεις πλέον δεν μπορούν να κάνουν απόσβεση», δήλωσε.


Ειδικότερα, η τσιμπημένη τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος οφείλεται στο μεγάλο κόστος παραγωγής.


Όλα τα παραπάνω είναι ασύμφορα για τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι προειδοποιούν πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρχει έλλειψη στα γαλακτοκομικά.

1 σχόλιο:

  1. Το παραμύθι κόστος παραγωγής αυτό πέφτει στην πλάτη του κτηνοτροφου που πουλάει το πολύ 5.5 ευρώ πως Φτάνει στο σούπερ μάρκετ 15 και 20 ευρώ ακόμα και το κοστος στο σφαγείο το πληρώνει ο κτηνοτροφος με το συκώτι το δέρμα το κεφάλι και όλα τα υπόλοιπα που του παίρνουν κοιλιές έντερα πόδια όλα τα εκμετάλλευονται σε βάρος του κτηνοτροφου όλοι τον κατακλεβουν ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365