Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, μαζί με τον Βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά επισκέφτηκαν τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ε. Σημανδράκο, στον οποίο και έθεσαν το ζήτημα που έχει προκύψει με τις άδικες βεβαιώσεις οφειλών από την ΑΑΔΕ προς δικαιούχους κρατικών ενισχύσεων και επιστρεπτέας προκαταβολής.


Σε αρκετές περιπτώσεις Κρατικών Ενισχύσεων λόγω της πανδημίας COVID-19 σε προϊόντα όπως ντομάτες, αγγούρια, ελιές, καρπούζια, πατάτες, καπνά, μέλι, εκτροφή χοίρων κ.α., κρατήθηκε από τους παραγωγούς ένα ποσό της δικαιούμενης ενίσχυσης ως αποπληρωμή του ποσού που έλαβαν από την επιστρεπτέα προκαταβολή.


Ωστόσο, η διαδικασία αυτή δεν έγινε με παράλληλη ενημέρωση της ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα σήμερα να βεβαιώνονται οφειλές προς τους παραγωγούς για την επιστρεπτέα προκαταβολή -που έχουν ήδη επιστρέψει!


Οι Βουλευτές μετέφεραν στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ τη θέση τους ότι το θέμα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα με τον μόνο δίκαιο και σωστό τρόπο, δηλαδή με τη διασταύρωση των στοιχείων του ΟΠΕΚΕΠΕ και της ΑΑΔΕ, ώστε να ενημερωθούν οι καρτέλες των οφειλετών και να διαγραφούν οι όποιες αποπληρωμένες οφειλές. Ήδη, όπως τους ενημέρωσε ο κ. Σημανδράκος, προγραμματίζεται συνάντηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να βρεθεί λύση στο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365