Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με Γιώργο Στύλιο για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων

Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γ. Στύλιο από τον οποίο και ενημερώθηκε ότι υπεγράφη η απόφαση (Αρ.3148, ΦΕΚ Β 5873) για τη χρηματοδότηση της κτηνοτροφίας με 89 εκατ.€ για την αγορά ζωοτροφών, στο πλαίσιο της έκτακτης προσωρινής ενίσχυσης των κλάδων που επηρεάζονται από το διεθνές πληθωριστικό κύμα και τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Δικαιούχοι είναι οι κτηνοτρόφοι των κλάδων αιγοπροβατοτροφίας και βοοτροφίας καθώς επίσης και οι κτηνοτρόφοι των κλάδων πτηνοτροφίας (αυγοπαραγωγές ή/και κρεοπαραγωγές όρνιθες) και χοιροτροφίας. Ο υπολογισμός του ύψους ενίσχυσης πραγματοποιείται ανά δικαιούχο σύμφωνα με την κλάση των επιλέξιμων ζώων και βάσει της έδρας της εκμετάλλευσης, ενώ το σύνολο των ποσών στήριξης που μπορεί να λάβει ένας δικαιούχος, όσον αφορά στον πρωτογενή τομέα, δεν μπορεί να ξεπερνά το ποσό των 15.000 ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, όπου θα περιγράφεται η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξης-πληρωμής. Ο κ. Στύλιος ενημέρωσε τον Λάκη Βασιλειάδη πως πρόθεση του Υπουργείου είναι οι πληρωμές να πραγματοποιηθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου εδώ και το σχετικό ΦΕΚ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365