Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Αριδαία: Πραγματοποιήθηκε η δράση ενημέρωσης για θέματα ενδοοικογενειακής βίας αλλά και κακοποίησης γυναικών (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου
Μια ενδιαφέρουσα δράση στην Κεντρική Πλατεία της Αριδαίας διοργάνωσε ο Δήμος Αλμωπίας και η αντιδημαρχεία Κοινωνικής Πρόνοιας με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Γιάντση σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας  του Δήμου Αλμωπίας και το Κέντρο Υγείας Αριδαίας.

 

Η δράση αφορούσε την ενημέρωση των πολιτών για θέματα ενδοοικογενειακής βίας αλλά και κακοποίησης γυναικών, που έχουν πέσει θύματα βιασμού. Το εξειδικευμένο προσωπικό που βρέθηκε στην Κεντρική Πλατεία  ενημέρωσε τους πολίτες που επισκέφτηκαν το περίπτερο για τα θέματα της κακοποίησης των γυναικών αλλά και για τις δράσεις εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. 

Στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αλμωπίας Δημήτριος Γιάντσης, ο οποίος συνομίλησε τόσο με τους διοργανωτές όσο και με πολλούς πολίτες που επισκέφτηκαν το περίπτερο. Συγκεκριμένα στο περίπτερο βρέθηκαν από πλευράς του Κέντρου Υγείας Αριδαίας η κοινωνική λειτουργός Μαρία Νατσιούλα, η επισκέπτρια Υγείας Αικατερίνη Πούλου αλλά και η μαία Ιωάννα Γκιόση. Επίσης από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλμωπίας παρέστησαν η προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Ευδοκία Χατζιαβραμίδου, η αναπληρώτρια προϊσταμένη Πασχαλίνα Βαρδάρη, η κοινωνική λειτουργός Τριανταφυλλιά Νατσιούλα,   η κοινωνική λειτουργός Χαρά Γάτσιου αλλά και η ασκούμενη κοινωνική λειτουργός Βάλια Καραηλία. 

Τέλος την δράση βοήθησαν και οι εθελόντριες Κυριακή και  Σταματία Παπαδημητρίου.

Ο αντιδήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Γιάντσης, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην δράση  τόνισε σε σύντομη δήλωση του: “Είναι πολύ σημαντικό οι γυναίκες αλλά και η κοινωνία μας να ενημερωθούν για θέματα ενδοοικογενειακής βίας αλλά και κακοποίησης των γυναικών. Δυστυχώς καθημερινά η ειδησεογραφία μας μεταφέρει ανάλογα περιστατικά που μας θλίβουν. Ως Δήμος Αλμωπίας και ως δημοτική αρχή δίνουμε έμφαση σε αυτά τα ζητήματα και θεωρούμε πρωταρχικό στόχο την ενημέρωση της τοπικής μας κοινωνίας, ειδικά σε θέματα δράσεων που αφορούν την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.”

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365