Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

ΔΥΠΑ - ΟΑΕΔ: Έρχονται νέα προγράμματα κατάρτισης για ανέργους

Έρχονται νέα προγράμματα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, το εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης με το ΝΠΙΔ ‘ΕΠΑΝΟΔΟΣ’.

Πρόκειται για καινοτόμο πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε στο εργαστήριο της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Αιγάλεω, με θεματικό αντικείμενο «Βοηθοί Τεχνιτών Μηχανουργείου» και εντάσσεται στις κοινές δράσεις που προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβριο.


Η συνεργασία αφορά την ανάπτυξη και υλοποίηση στοχευμένων πρωτοβουλιών και προγραμμάτων, με σκοπό την προετοιμασία και υποστήριξη ενηλίκων και ανηλίκων αποφυλακισμένων, για την εργασιακή και κοινωνική τους επανένταξη.


Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων που θα εξασφαλίζουν ευκαιρίες απασχόλησης για ανέργους από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.


Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του εξειδικευμένου προγράμματος θα αποτελέσει οδηγό για τη δημιουργία αντίστοιχων προγραμμάτων και καταδεικνύει τη σημασία τέτοιων καινοτομιών για την ουσιαστική στήριξη κρατουμένων και αποφυλακισμένων, ώστε να βρουν δουλειά και να ξεκινήσουν μια νέα πορεία στη ζωή τους».


Η Πρόεδρος του ΝΠΙΔ ‘ΕΠΑΝΟΔΟΣ’ Χριστίνα Ζαραφωνίτου δήλωσε: «Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην οπτική ενίσχυσης των διαδικασιών της κοινωνικής επανένταξης των αποφυλακισμένων, μέσω της απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων που θα διευκολύνουν την εργασιακή απασχόληση. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται πρώτη φορά με αυτή τη μορφή και ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει πρότυπο για μελλοντική εφαρμογή και σε άλλους επαγγελματικούς τομείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365