Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Αρχιερατική λειτουργία και χειροτονία του π. Μιχάηλ στην πανήγυρη της Ι.Μ. Αρχαγγέλου (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις φωτο
Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, εορτή της Συνάξεως των Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ κατά την οποία πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αλμωπίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και κατά την διάρκειά της χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον Διάκονο της Μονής π. Μιχαήλ.

Προσφωνώντας τον χειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι, η είσοδός του στον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης αποτελεί καρπό της υπακοής του και τον προέτρεψε να συνεχίσει την υπακοή προς τον ηγούμενο της Μονής αλλά και να δείχνει ιδιαίτερη προσοχή κατά την διακονία του στο ιερό θυσιαστήριο. Τέλος του ευχήθηκε πνευματική πρόοδο στην πορεία της ιερωσύνης και τόνισε: «Όλοι μπορεί να σε εγκαταλείψουν, ο Θεός ποτέ».

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αρχιμ. Επιφάνιος, ο πνευματικός της Ι. Μονής Αγ. Ιλαρίωνος Προμάχων Αρχιμ. Παΐσιος, ο ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Παντελεήμων και άλλοι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως. Παρέστησαν επίσης αδελφές της Ι. Μονής Αγ. Ιλαρίωνος και μεγάλος αριθμός πιστών. Τις τοπικές αρχές εκπροσώπησαν σύσσωμοι οι βουλευτές του Νομού Πέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Αλμωπίας.

Ο νέος ιερομόναχος Μιχαήλ θα διακονεί την Ιερά Μονή και την ενορία του Αρχαγγέλου Αλμωπίας.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365