Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

ΔΙΕΚ Αριδαίας: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο "Ενδοοικογενειακή βία,& γυναικεία κακοποίηση. Φαινόμενο ή μάστιγα της εποχής;" (ΦΩΤΟ)

Δείτε την ανάρτηση του βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη

Δείτε την ανάρτηση του βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη:


Σήμερα το απόγευμα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε το ΔΙΕΚ Αριδαίας με τίτλο: "Ενδοοικογενειακή βία,& γυναικεία κακοποίηση. Φαινόμενο ή μάστιγα της εποχής;" με ομιλητές στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και τον έγκριτο δημοσιογράφο κ. Πάνο Σόμπολο. 


Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί όλες τις κοινωνίες παγκοσμίως, όχι μόνο την ελληνική, και το οποίο έγινε ακόμα πιο φανερό το διάστημα των περιορισμών κυκλοφορίας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Απέναντι σε αυτό η Πολιτεία οφείλει να αναζητά λύσεις και να δίνει απαντήσεις.


Στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός ισχυρού πλαισίου προστασίας και ταυτόχρονα η ευαισθητοποίηση όλο και μεγαλύτερων τμημάτων της κοινωνίας. Ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση με τα 44 Συμβουλευτικά Κέντρα να έχουν βοηθήσει 44.200 γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο σπίτι. 4.000 γυναίκες και παιδιά φιλοξενήθηκαν σε 19 δομές που λειτουργούν σε ισάριθμες πόλεις. Ενώ η «γραμμή SOS» 15900 παρέχει άμεση υποστήριξη 24 ώρες την ημέρα.

Ταυτόχρονα, ιδρύθηκαν 6 Γραφεία σε αστυνομικά τμήματα, με 90 εκπαιδευμένα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και βασικό αντικείμενο την ενδοοικογενειακή βία.


Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άρτια διοργάνωση και την ευκαιρία που μας έδωσαν να ενημερωθούμε και να προβληματιστούμε πάνω σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365