Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Στον ΥΠΑΑΤ ο Σταμενίτης για την πρόταση χρηματοδότησης ΦΒ σε ΤΟΕΒ και αγρότες

Δελτίο Τύπου
Την πρόταση του για δημιουργία αυτόνομου προγράμματος χρηματοδότησης αποκλειστικά έργων φωτοβολταϊκών σταθμών (net metering) σε ΤΟΕΒ και αγρότες, που θα τροφοδοτούν τη λειτουργία άρδευσης των αγροτεμαχίων συζήτησε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά.

Σε συνέχεια της συνάντησης του με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών και Ενωσιακών Πόρων του ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδη το προηγούμενο διάστημα, ο Βουλευτής Πέλλας συναντήθηκε σήμερα (Δευτέρα, Ο7 Νοεμβρίου 2022) με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά για το ίδιο θέμα, ζητώντας του να εξετάσει το Υπουργείο την υλοποίηση της πρότασης, καθώς, όπως σημείωσε, το θέμα της φθηνότερης και καθαρότερης ενέργειας απασχολεί έντονα τον αγροτικό κόσμο και θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ότι σημαντικό μέρος των αποφάσεων για απεξάρτηση της χώρας μας από τις συμβατικές μορφές ενέργειας αλλά και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αφορούν και τον πρωτογενή τομέα, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του και τη στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών. Αυτή η προσπάθεια, σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη θα πρέπει να ενισχυθεί με την υιοθέτηση της πρότασης για χρηματοδότηση αποκλειστικά φωτοβολταϊκών (net metering), αξιοποιώντας πόρους από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ( ΠΑΑ 2021-2027). Από πλευράς του ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι η πρόταση του εξετάζεται θετικά. 

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε το θέμα ενίσχυσης των παραγωγών που υπέστησαν ζημιές από τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου αλλά και όσων αντιμετώπισαν προβλήματα διάθεσης και χαμηλής τιμής εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Όπως σημείωσε ο Υπουργός, η πρόθεση της κυβέρνησης, που έχει εκφραστεί, είναι να στηριχθούν οι παραγωγοί, θέμα για το οποίο θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

1 σχόλιο:

  1. Κοιτάξτε λίγο και τι θα κάνετε με τις αποζημιώσεις στα νάϊλον των σπαραγγιών, ο ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΣ υποφέρει μήνες ολόκληρους από αυτό το ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365