Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Τι είναι CBD, θεραπευτική κάνναβη και ποια τα οφέλη της;

Ποια είναι τα οφέλη της για την υγεία;

Η θεραπευτική κάνναβη, επίσης γνωστή ως ιατρική κάνναβη, είναι ένα φυτικό προϊόν που χρησιμοποιείται για λόγους υγείας. Προέρχεται από το φυτό Cannabis sativa και περιέχει το δραστικό συστατικό THC. Ο όρος "ιατρική κάνναβη" αναφέρεται στη χρήση αποξηραμένων λουλουδιών και φύλλων του φυτού, ενώ ο όρος "θεραπευτική κάνναβη" σημαίνει τη χρήση εκχυλισμάτων ή ενώσεων που προέρχονται από ολόκληρο το φυτό ή μέρη του.


Ποια είναι τα οφέλη της για την υγεία;


Η κάνναβη χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την ανακούφιση από τον πόνο και τη ναυτία, αλλά δεν υπάρχουν ισχυρά επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση της. Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη χρήση των κανναβινοειδών (τα ενεργά συστατικά της κάνναβης) για ιατρικούς σκοπούς.


Τα κανναβινοειδή έχουν βρεθεί ότι είναι αποτελεσματικά στον έλεγχο ορισμένων τύπων πόνου και μυϊκών σπασμών, όπως αυτοί που σχετίζονται με την πολλαπλή σκλήρυνση (MS). Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμα για την ανακούφιση από τη ναυτία που προκαλούν τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα και τη βελτίωση της αύξησης του βάρους σε ασθενείς με HIV/AIDS που έχουν χάσει βάρος λόγω κακής όρεξης. Ωστόσο, χρειάζονται περισσότερες έρευνες προτού εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους για τις καταστάσεις αυτές.


Επίσης μειώνει τη φλεγμονή σε όλο το σώμα αλληλοεπιδρώντας με τους υποδοχείς κανναβινοειδών στις κυτταρικές μεμβράνες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας και άλλων τύπων πόνου στις αρθρώσεις. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδη οφέλη για άτομα με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα (φλεγμονώδης νόσος του εντέρου).



Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω θεραπευτική κάνναβη;


Ο πιο συνηθισμένος τρόπος χρήσης της θεραπευτικής κάνναβης είναι το κάπνισμά σε Vaporizer (Ατμοποιητές). Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τη λάβετε:


Καταναλώσιμα - παρασκευάζονται με το μαγείρεμα της κάνναβης σε προϊόντα διατροφής, όπως μπράουνις ή μπισκότα- αυτά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να δράσουν σε σχέση με το κάπνισμα, επειδή πρέπει να χωνευτούν πριν φτάσουν στην κυκλοφορία του αίματος μέσω του πεπτικού συστήματος


Εξάτμιση - θέρμανση ξηρών βοτάνων σε μια ηλεκτρονική συσκευή που τα μετατρέπει σε ατμό αντί για καπνό- έτσι αποφεύγονται ορισμένες από τις επιβλαβείς χημικές ουσίες που βρίσκονται στον καπνό όταν καίγονται φυτικά υλικά.


Η κάνναβη περιέχει περισσότερα από 100 διαφορετικά κανναβινοειδή. Σε αυτά περιλαμβάνονται η τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και η κανναβιδιόλη (CBD). Η THC είναι ψυχοδραστική και προκαλεί τις περισσότερες από τις επιδράσεις που συνδέονται με τη χρήση κάνναβης, όπως το αίσθημα της μέθης και της ευφορίας (αίσθημα ακραίας ευτυχίας). Η CBD δεν έχει αυτές τις επιδράσεις, αλλά εξακολουθεί να έχει κάποια θεραπευτικά οφέλη για ορισμένες καταστάσεις και σίγουρα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από προϊόντα κάνναβης από μεγάλα brands όπως από την enecta 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365