Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Δημοσκόπηση GPO: Στο 6,8% η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ -Διχασμένοι οι πολίτες για τις δεύτερες εκλογές

Το 47,1% συμφωνεί να γίνουν δεύτερες εκλογές
Προβάδισμα 6,8 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δείχνει η δημοσκόπηση που διενήργησε η GPO για το STAR.


Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο Διευθυντής Ερευνών της GPO, Αντώνης Παπαργύρης, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,4% έναντι 25,6% του ΣΥΡΖΑ. Ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 11%, ΚΚΕ 5,7%, Ελληνική Λύση 3,4% και Μέρα25 2,2%.


Το 43,2% θεωρεί καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη έναντι 32,4% που θεωρεί καταλληλότερο τον Α. Τσίπρα.


Το 47,1% συμφωνεί να γίνουν δεύτερες εκλογές εφόσον δεν προκύψει αυτοδυναμία στις κάλπες της απλής αναλογικής, ενώ το 49,8% προτιμά να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας.


Με μεγάλη διαφορά το πιο σημαντικό πρόβλημα για τους πολίτες είναι η ακρίβεια και ο πληθωρισμός. Τέσσερις στους δέκα θεωρούν ότι τα μέτρα για την ακρίβεια είναι θετικά, αλλά μόνο το 25,2% εκτιμά ότι το “καλάθι του νοικοκυριού” έχει συμβάλει πολύ ή αρκετά και το 22,3% ότι έχει συμβάλλει λίγο.


Tο 46,1% θεωρεί ότι η στάση του πρωθυπουργού απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις είναι αυτή που πρέπει. 

Το 70,8% θεωρεί ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον γνώριζε για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.


Το 4,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει πέσει στην αντίληψη του περιστατικό κακοποίησης ανηλίκου αλλά από αυτούς το 69% δεν το κατήγγειλε.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365