Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Αγωνία για νέο κύμα επισιτιστικής κρίσης και εκτόξευσης των τιμών: H Μόσχα «τίναξε στον αέρα» τη συμφωνία για τα σιτηρά

H Μόσχα «τίναξε στον αέρα» τη συμφωνία για τα σιτηρά

Η Ρωσία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία εξαγωγής αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας.

Υποστηρίζοντας πως Ουκρανοί και Βρετανοί επιτέθηκαν με drones στον στόλο της ανοιχτά της Κριμαίας και κατηγορώντας το Λονδίνο για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream, η Μόσχα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία εξαγωγής αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας


«Η Ρωσία προσπαθεί για ακόμη μια φορά - χάρη στον πόλεμο που ξεκίνησε ως πρόσχημα - να χρησιμοποιήσει τα τρόφιμα ως όπλο, επηρεάζοντας άμεσα χώρες που έχουν ανάγκη καθώς και τις τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο, και επιδεινώνει ήδη σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις και την επισιτιστική ανασφάλεια», ανέφερε η Αντριέν Γουάτσον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.


Σημειώνεται πως τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα, το ίδιο πρακτορείο μετέδωνε δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας Ντμίτρι Πατρούσεφ, ο οποίος φέρεται να είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εφοδιάσει με 500.000 τόνους σιτηρών τις φτωχές χώρες μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, με τη βοήθεια της Τουρκίας.


Η Μόσχα υποστηρίζει ότι μόνο το 3% των εξαγόμενων τροφίμων από την Ουκρανία έχουν πάει σε φτωχές χώρες - ενώ τα μισά φορτία είχαν ως προορισμό χώρες της Δύσης.


Υπενθυμίζεται πως η Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου στην Τουρκία και έκτοτε έχουν εξαχθεί από την Ουκρανοί πολλά εκατομμύρια τόνοι σιταριού, αραβόσιτου, ηλιελαίου, βρώμης, ελαιοκράμβης και σόγιας.


1 σχόλιο:

  1. εμάς πρέπει να μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στο δικό μας τόπο όπου ακούγονται και πάλι οι ίδιες γραφικές υποψηφιότητες για το Δήμο !
    Πρώην δήμαρχος που έχασε...νυν δήμαρχος που εκφράζει πολλούς λίγους και ένας επαγγελματιας πολιτικός που ήδη απ τα 30 του έχασε 2 φορές σαν βουλευτής...
    Όλοι οι καμένοι εδώ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365