Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Οδηγός λεωφορείου «ντύθηκε Superman» και έσωσε βρέφος από βέβαιο θάνατο, πώς σώθηκε το δύο μηνών παιδί

Το παιδί διακομίστηκε στο Παίδων Αγία Σοφία όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
Ένας οδηγός του ΟΑΣΑ έγινε... ήρωας, καθώς στο δρομολόγιο που εκτελούσε εκτυλίχθηκε μια παρ' ολίγον τραγωδία, στην οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να αποφευχθεί.

Συγκεκριμένα, βρέφος δύο μηνών έπαθε εισρόφηση κι έφραξαν οι αεροφόροι οδοί με αποτέλεσμα να παθαίνει ασφυξία και να πέσει σε άπνοια. Ο κ. Βασίλης Κατρόπουλος, οδηγός της γραμμής 054, ανέλαβη δράση.


«Βρισκόμασταν απέναντι από το υπουργείο Υγείας, όταν ακούσαμε το λεωφορείο να πλησιάζει και να κορνάρει συνέχεια. Ο οδηγός του λεωφορείου πετάχτηκε έξω κρατώντας στα χέρια του δύο τηλέφωνα, ένα σε κάθε χέρι. Προσπαθούσε να πάρει το 166 και δεν του απαντούσαν.


Απελπισμένος αιτήθηκε στους υγειονομικούς σε αναστολή τη βοήθειά τους. Τέσσερις γιατροί μπήκαν στο λεωφορείο και έπεσαν πάνω στο μωρό. Το επανάφεραν το μωρό το οποίο δεν είχε ανάσα, καθώς είχε πάθει εισρόφηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερωτόκριτος Ζληντίδης μιλώντας στο Open.


Όπως αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας, μετά από έξι λεπτά έφτασε το ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο και διασώστες με μηχανές και το παιδί διακομίστηκε στο Παίδων Αγία Σοφία όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365