Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Πώς θα πάρετε την καλύτερη προσφορά σε ρεύμα

Πώς θα πάρετε την καλύτερη προσφορά σε ρεύμα
Μέσα από αυτό τον λαβύρινθο τιμών, σε ρεύμα και φυσικό αέριο, είναι πολύ δύσκολο ο καθημερινώς καταναλωτής, να μπορέσει να αξιολογήσει, ποιοι πάροχοι ρεύματος, είναι οι πιο ανταγωνιστικοί. 

Τα δεδομένα που υπάρχουν, για να μπορεί κανείς να υπολογίσει και να αξιολογήσει μία καλή προσφορά, σύμφωνα  με το δικό του οικονομικό προφίλ, είναι μία αρκετά δύσκολη και μπερδεμένη διαδικασία. Με τις τιμές του ρεύματος να έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, τα νοικοκυριά πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλη αυτή την ακρίβεια, προσπαθώντας να βρουν εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να μειώσουν τα  μηνιαία  έξοδα του νοικοκυριού. Οι προσφορές είναι πολλές αλλά και οι παγίδες στα τιμολόγια είναι αρκετές και πρέπει να προσέξουμε, πριν συμφωνήσουμε με οποιονδήποτε πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.
 
Εδώ λοιπόν Θα αναλύσουμε και θα δώσουμε κάποιες συμβουλές,  σχετικά με το πώς μπορεί κάποιος να επιλέξει έναν πάροχο ρεύματος πού να το συμφέρει οικονομικά.
 
Τα βήματα που θα ακολουθήσετε είναι πολύ απλά και θα πρέπει απο την αρχή, να ξεκαθαρίσετε τα δύο κομμάτια ,που διαφέρουν στον λογαριασμό σας και να ασχοληθείτε μόνο με το ανταγωνιστικό κομμάτι που ασχολούνται οι εταιρείες. Το πρώτο κομμάτι, είναι η βασική κατανάλωση ρεύματος σε κιλοβατώρες,  είτε αυτή είναι τετραμηνιαία, είτε είναι ετήσια. Η τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώνεται σε μηνιαία βάση, και μπορεί κανείς να τις αναζήτηση κάθε 20 του μηνός, μέσα από τις ιστοσελίδες των εταιρειών παροχής ρεύματος. 
 
Αφού ξέρουμε την κατανάλωση που κάνουμε, μπορούμε να ζητήσουμε μία προσφορά ρεύματος από αρκετές εταιρείες,  επικοινωνώντας με την εξυπηρέτηση πελατών, ή στέλνοντας κάποιο e-mail στα στοιχεία επικοινωνίας ,που αναγράφονται στις ιστοσελίδες των εταιρειών. Θα πρέπει να ενημερώσουμε την εταιρεία, αν η κατανάλωση αφορά οικιακό ή επαγγελματικό τιμολόγιο, όπως επίσης αν μας ενδιαφέρει να έχουμε νυχτερινό ρεύμα. Θα πρέπει επιπλέον να εξετάσουμε αν  μπορούμε να ανοίγουμε σε κοινωνικό τιμολόγιο. Όλα αυτά θα βοηθήσουν την εταιρεία να μας δώσει μία συνολική προσφορά σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες.
 
Στην προσφορά που θα ζητήσουμε, θα πρέπει να μας αναγράφουν και τα μπόνους ή κάποιες διευκολύνσεις, που παρέχουν στους καταναλωτές και σε αυτούς που κάνουν για πρώτη φορά συμβόλαιο ρεύματος. Υπάρχει κάποια εγγύηση που δίνεται με την καινούργια παροχή; κάτι που  πρέπει να γνωρίζουμε σε περίπτωση που είμαστε καινούργιοι καταναλωτές. Αν θέλετε να κάνετε μεταβίβαση από άλλο πάροχο, η εταιρεία δεν θα σας χρεώσει για αυτή τη μεταβίβαση, και θα αναλάβει όλη τη διαδικασία. Αν υπάρχει προηγούμενο υπόλοιπό σε άλλο πάροχο, καλό θα ήταν να το εξοφλήσετε.  Προφανώς σε αυτή την περίπτωση, αν το υπόλοιπο είναι πάνω από 200 ευρώ, να μην μπορέσετε να αλλάξετε πάροχο. Το πάγιο είναι κάτι που προστίθεται στην κατανάλωση και ενδιαφέρει επίσης σε όλους τους παρόχους. Κάποιοι από αυτούς δεν το βάζουν καν στο λογαριασμό, μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα προσέξετε ότι η κιλοβατώρα θα είναι πιο ακριβή.
 
Αυτό που είναι κρυφό σε εμάς και δεν μας το λένε από την αρχή, αλλά θα γίνει φανερό στον πρώτο λογαριασμό, είναι το δεύτερο κομμάτι του λογαριασμού με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις ρεύματος. Αυτές οι χρεώσεις μπαίνουν από όλες τις εταιρείες, σε όλους τους καταναλωτές και δεν μπορούν να αλλάξουν απο τον πάροχο. Οι χρεώσεις αυτές,  ελέγχονται από τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας. Στις χρεώσεις αυτές, αναγράφεται η συντήρηση του δικτύου, πού γίνεται η διανομή ενέργειας, όπως και το τέλος αερίων ρύπων. Επιπλέον, στις χρεώσεις συμπεριλαμβάνεται και η υπηρεσία κοινής ωφέλειας και άλλα ποσά που αναγράφονται στο λογαριασμό. Τέλος θα προστεθούν τα δημοτικά τέλη, ο δημοτικός φόρος και ο φόρος ακίνητης περιουσίας ΤΑΠ. Το τελευταίο ποσό, κυμαίνεται από Δήμο σε Δήμο.
 
Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, θα μπορέσετε να πάρετε μία ικανοποιητική προσφορά σε ρεύμα και να ξεχωρίσετε το κομμάτι που αφορά αποκλειστικά εσάς, χωρίς να χαθείτε σε άσκοπους υπολογισμούς.
 
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365