Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Πότε θα ξεκινήσει η μηνιαία επιταγή ακρίβειας

Νέα μέτρα στήριξης 
Μηνιαίο επίδομα ακρίβειας σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει τους πιο ευάλωτους συμπολιτές της χώρας μας λόγω της έντονης ακρίβειας της καθημερινότητας.

Το νέο επίδομα ακρίβειας σχεδιάζεται για τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους, τον Φεβρουάριο ή και λίγο αργότερα, το ποσό του επιδόματος αναμένεται να «αγγίξει» τα 200 ευρώ το μήνα. 


Γιατί αυτή η καθυστέρηση; 

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει μπροστά της την καταβολή της επιταγής των 250 ευρώ, που θα λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι κι άλλοι ευάλωτοι συμπολίτες μας.


Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί νωρίτερα, για τις 21 Δεκεμβρίου και μετά, οι πληρωμές των συντάξεων Ιανουαρίου, αλλά και των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ. 


Στις 21 Δεκεμβρίου έρχεται, επιπλέον και το επίδομα θέρμανσης, ενώ τον Ιανουάριο θα καταβληθεί και η αυξημένη σύνταξη κατά 7,75%. 


Νέα μέτρα στήριξης 

H κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμα ένα κύμα παροχών και μέτρων στήριξης.


Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται:


Επέκταση για ακόμα δύο μήνες της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης που λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου. Επισημαίνεται ότι σήμερα η επιδότηση με τον ΦΠΑ ανέρχεται στα 25 λεπτά το λίτρο .

Επιδότηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης ανάλογα και με την πορεία των τιμών.

Χορήγηση μηναίου επιδόματος ακρίβειας στους ευάλωτους με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και για όσο διάστημα παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός. Το ποσό της ενίσχυσης αναμένεται να κυμανθεί στα 150-200 ευρώ.

Παράλληλα θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Και εδώ το ύψος της κρατικής επιδότησης θα εξαρτηθεί από την πορεία των τιμών τους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365