Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Βουλή: Κόντρα εκτός ορίων Μητσοτάκη - Τσίπρα ακόμη και για το ποιος θα κλείσει τη συζήτηση, «πυρά» και αντεγκλήσεις για τις παρακολουθήσεις

«Φούντωσε» για τα καλά η κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή

«Φούντωσε» για τα καλά η κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανταλλάσσουν πυρά μετά τις δευτερολογίες τους για τις παρακολουθήσεις ενώ διασταύρωσαν τα ξίφη τους και για το ποιος θα... κλείσει τη συζήτηση για το νομοσχέδιο της ΕΥΠ.

Η δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα κινήθηκε σε υψηλούς τόνους και έκλεισε με ένα οξύ λεκτικό επεισόδιο ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό. O Αλέξης Τσίπρας ζήτησε επιτακτικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θα κατέβει από το βήμα προκειμένου να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ακολούθησε έντονη λογομαχία και ο Αλέξης Τσίπρας διέκοψε την ομιλία του και κατέβηκε από το βήμα προκειμένου να λάβει τον λόγο ο πρωθυπουργός και να απαντήσει. «Η απάντησή σας είναι ότι δεν μπορεί να ξέρει ο πρωθυπουργός ποιον παρακολουθεί η ΕΥΠ; Θέλω να το διευκρινίσετε. Αυτό πείτε μου. “Δεν ξέρω” είναι η απάντησή σας; Σας δίνω το λόγο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατέβηκε από το βήμα, αφήνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει στην ερώτησή του.


Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να το κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε από το έδρανό του: «Έχω τη δυνατότητα να πάρω το λόγο όποτε το ζητήσω. Έθεσα ένα κρίσιμο ερώτημά του. Κατέβηκα από το βήμα για να απαντήσει. Το αν θα ξαναπάρω το λόγο είναι δικό μου θέμα στη διακριτική μου ευχέρεια».


Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας. «Αν θέλετε ολοκληρώστε το λόγο σας για να πάρει το λόγο ο πρωθυπουργός για την τριτολογία. Συνηθίζεται να έχει τον τελευταίο λόγο ο πρωθυπουργός, αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει 108 φορές αν εσείς μιλήσετε 107. Δεν γίνεται να του αρνηθούμε τον τελευταίο λόγο. Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει όταν τελειώσετε τη δευτερολογία σας. Δεν θα απαντήσει με το ζόρι όποτε θέλετε εσείς» είπε ο ΠτΒ.


Σε εκείνο το σημείο ακούστηκε από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ η ερώτηση: «Τι φοβάστε;» με τον πρόεδρο της Βουλής να απαντά «Φοβάμαι τον κορονοϊό».


Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε, όπως είπε «την βαθύτατη ανησυχία του για τον πρωθυπουργό». «Γιατί του έθεσα ένα κρίσιμο ερώτημα για το αν παρακολουθούνται από την ΕΥΠ οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και φρόντισε να μην απαντήσει να να εξέλθει της αίθουσας» είπε. «Με την εθνική ασφάλεια δεν μπορεί να παίζει. Η εικόνα της αποχώρησης του πρωθυπουργού από την αίθουσα χωρίς να δώσει απάντηση θα τον ακολουθεί για πάντα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


«Είστε ψεύτης»

Μετά από τις λεκτικές αψιμαχίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον λόγο. «Είπατε κ. Τσίπρα επί λέξη ότι το παράνομο λογισμικό Predator που λειτουργούσε στο γραφείο σας. Λειτουργούσε στο γραφείο μου. Είστε ψεύτης. Έχω πει ότι ουδέποτε προμηθεύτηκε το ελληνικό δημόσιο το Predator. Έχετε στοιχεία; Ανεβείτε στο βήμα. Τι λέτε δηλαδή; Ότι καθόμουνα σε ένα υπολογιστή και άκουγα τον κ. Χατζηδάκη, τον κ. Φλώρο τη γραμματέα μου… Δεν ντρέπεστε; Από πού το ξέρετε ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ότι ήταν υπό παρακολούθηση. Ο μόνος για τον οποίο δεν ισχύει απόρρητο είναι ο εισαγγελέας, ο κ. Ντογιάκος. Άρα ως προς τι όλοι αυτοί οι ακτιβισμοί; Η Δικαιοσύνη δεν είναι ακτιβισμός και θέατρο. Αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψω να μετατραπεί σε θέατρο του παραλόγου . Εργαλειοποιείτε μια πληροφορία που δεν μπορείτε να αποδείξετε. Εσείς να το αποδείξετε. Όχι εγώ. (για την παρακολούθηση Φλώρου). Εάν κρίνετε κ. Τσίπρα ότι θίγεστε από όσα λέει ο κ. Κοντονής γιατί δεν κάνετε μήνυση»;


Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό ο πρωθυπουργός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο και όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του αποχώρησε από την αίθουσα λέγοντας «η συζήτηση έληξε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365