Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Θ. Τζάκρη από Αρχάγγελο: Οι έρευνες θα προχωρήσουν, αφού ληφθούν όλα τα μέτρα ωστε να προστατευθεί η στατικότητα της Μονής

Δελτίο Τύπου

Επισκέφτηκα σήμερα την Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ και ενημερώθηκα αρμοδίως από την Προισταμένη της έρευνας ότι διεξάγεται έρευνα για αρχαιοκαπηλία, στο πλαίσιο προανάκρισης που έχει διαταχθεί από την Εισαγγελεια Εφετών, απο την Διευθυνση Αρχαιοκαπηλίας της ΕΛΑΣ, με την συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, παρουσία της Δικαστικης αρχης. 


Μετέφερα στην Προισταμένη των ερευνών, απηχώντας την αγωνία των μοναχών και των κατοίκων, την ανάγκη να ληφθούν προστατευτικά μέτρα  ώστε να μην θιγεί η στατικότητα της Μονής η οποία έχει ανεγέρθη το 1180 και αποτελεί σημείο αναφορας της Ορθόδοξης πίστης για χιλιάδες πιστούς και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. 


Με διαβεβαίωσε ότι έχουν κληθεί ήδη όλες οι  αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες και ότι οι έρευνες θα προχωρήσουν, αφού ληφθούν όλα τα μέτρα ωστε να προστατευθεί η στατικότητα της Μονής, ενώ  ειναι ενήμερη και η Αρχαιολογική Υπηρεσία Πέλλας.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365