Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Η Ευα Καϊλή ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Τέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ

Τόσο η Καϊλή όσο και ο σύντροφός της ερευνώνται για διαφθορά
Για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς από αξιωματούχους του Κατάρ ερευνάται η Εύα Καϊλή. Σύμφωνα με πληροφορίες αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει προσαχθεί. 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Το πρωί της Παρασκευής (09.12.2022) έγινε έφοδος έγινε στο σπίτι της Ευας Καϊλή, ενώ έχει συλληφθεί ο σύντροφός της.

Τόσο η Καϊλή όσο και ο σύντροφός της ερευνώνται για διαφθορά σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir.

Πρόκειται για υπόθεση για την οποία έχουν ήδη συλληφθεί 4 άτομα, ανάμεσά τους και πρώην ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Να σημειωθεί ότι την 1η Νοεμβρίου η Ευα Καϊλή είχε συναντηθεί με τον κ. Al Marri, υπουργό Εργασίας του Κατάρ.

Το δημοσίευμα της βελγικής Le Soir γράφει:

 «Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Αντιμετώπισης της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, θεωρούμενα ύποπτα, συνελήφθησαν.

Μεταξύ αυτών, ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier-Antonio Panzeri καθώς και ο F.G., πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Panzeri, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή, 44 ετών, πρώην παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης και ευρωβουλευτής από το 2014, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των ερευνητών. Το σπίτι της ερευνήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και η ίδια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα».

 Η Εύα Καϊλή είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο μόνος τρόπος για να συλληφθεί ένας βουλευτής που προστατεύεται από την ασυλία του είναι να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365